Ivan Sánchez, investit nou alcalde de Berga

Berga té nou alcalde. Després d’uns mesos assumint l’alcaldia accidental, Ivan Sánchez ha estat escollit nou alcalde de la ciutat amb els vots dels vuit regidors de la CUP i els dos d’ERC. Sánchez agafa el relleu de Montse Venturós, que fa una setmana va anunciar que renunciava al càrrec per recuperar-se d’una depressió.
La primera part del discurs de Sánchez, ja investit, s’ha referit precisament a la seva predecessora: “Avui sóc alcalde perquè la Montse, la Venturós, la ‘Venti’, la meva amiga, deixa de ser alcaldessa per problemes de salut. I això no em permet ser el feliç que seria si hagués accedit a l’alcaldia per una altra via”. El nou alcalde ha exalçat la figura de Venturós arreu dels Països Catalans i ha posat èmfasi en “la valentia que va tenir en explicar obertament el motiu que l’obligava a apartar-se del càrrec” i que, segons Sánchez, ha de servir per “fer un crit contra l’estigma”.
ivan-sanchez-alcalde

“Berga ha de liderar, no com a contrapoder al Consell, sinó per avançar junts”

En clau política, Sànchez ha cridat clarament a la unitat amb l’altra gran administració pública de la comarca, el Consell Comarcal del Berguedà: “Berga ha de liderar perquè és capital de comarca, però no com a contrapoder al Consell Comarcal, sinó per avançar junts”. En aquest sentit, el nou alcalde ha parlat concretament del Pacte per a la reactivació econòmica, ha avançat que Berga està disposada a posar-se al capdavant, però ha reclamat que també hi sigui el Consell. També ha estès la mà a treballar colze a colze per millorar el porta a porta i ha acabat amb un missatge contundent: “Si només pensem en interessos econòmics i costos, som uns insolidaris”.
Pel que fa als temes que impliquen només a Berga, l’alcalde ha assegurat que venen “dos anys durs, però també il·lusionants”. I ha afegit que confia que siguin “dos anys on surtin projectes que fa temps que s’estan treballant, obres que fa massa que reclamem i que es tanquin carpetes que fa massa anys que hipotequen els berguedans”.
A la part final del seu discurs, Sànchez s’ha referit al seu cercle proper, amb representants entre el públic de la Sala de Plens. L’alcalde s’ha recordat dels seus companys de partit, dels seus companys de feina al Museu de les Mines de Cercs, dels seus pares, dels seus amics, de la seva parella i, fins i tot, del seu avi, a qui ha definit com un model a seguir per l’època i els successos que li van tocar viure: “Avui seria mot feliç, malgrat que ell no creia en la política”.
Per cert que entre el públic, a banda d’amics i familiars, també hi eren la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la nova diputada al Parlament Alba Camps, la delegada del Govern a la Catalunya central, Rosa Vestit, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara.
roser-ivan-investidura

“La seva sort serà la sort de la ciutat”

Els sis regidors de Junts per Berga, el principal partit de l’oposició, han votat en blanc. El cap de l’oposició, Ferran Aymerich, ha recalcat que Sánchez “no era la persona que nosaltres hauríem proposat com a alcaldable, però sí que és el millor candidat que creiem que la CUP hauria pogut presentar”. Precisament per això últim tampoc han presentat cap candidat alternatiu. Aymerich ha destacat que el nou alcalde “és una persona de tarannà obert, amb menys càrrega ideològica que altres companys de govern”, i això -diu- “facilitarà l’entesa”.
Pel que fa a precs de cara a aquests propers dos anys, Aymerich ha demanat a Sánchez “amplitud de mires, lideratge i valentia”. En concret ha demanat al nou alcalde que pensi a llarg termini, no tant en aquest any i el vinent, sinó també en el 2030. També ha reclamat que “alineï l’equip de govern, que no és de 8 regidors, sinó de 10” i “que no li tremoli el braç a l’hora de prendre decisions”.
Finalment, ha estès la mà a treballar plegats en el que calgui: “No ens vegi com una oposició, sinó com un grup de sis persones que arribarem fins a on vostè vulgui que arribem, sempre posant per davant l’interès de Berga per fer avançar la ciutat”.
ferran-aymerich-ple-investidura

“Et desitjo èxits, perquè seran compartits”

El portaveu d’Esquerra, Ramon Camps, també ha intervingut en la investidura, després que tant ell com l’altra regidora republicana, Dolors Tous, votessin per Sánchez com a nou alcalde. Camps i Tous continuaran formant part del govern, en coalició amb la CUP, el portaveu confia “poder seguir treballant plegats”. Per això, ha desitjat al nou alcalde “tots els èxits del món, perquè seran compartits”. I ha celebrat que cada vegada s’acostin més les postures entre ells: “Està bé que comenci aquesta familiaritat, perquè ets mol pròxim”.

“Desitjo que siguis el millor alcalde que ha tingut la ciutat”

Per acabar el regidor del PSC, Abel Garcia, -que ha votat en blanc- ha coincidit amb la resta de grups en desitjar encerts a Sánchez: “El millor per tu serà el millor per a tota la ciutat. Desitjo que siguis el millor alcalde que ha tingut la ciutat d’aquí al 2023, perquè aquests èxits seran el millor per a tots i totes”.
Ara bé, Garcia ha recordat que ja som a mig mandat: “Cal mirar on som i en quina data estem. No som al juny del 2019 i sí al juliol del 21”. I ha afegit “cada dia que passa perdem molts euros en subvencions, incomplim la llei en la tramitació i la contractació, i la situació no va”. Però ha reiterat que ha donat costat al govern quan ha calgut (s’ha referit a la primera aprovació de pressupostos del mandat), i a estès la mà a fer-ho en altres ocasions, si serveix perquè la ciutat avanci.
oposicio-abel-ple

Andreu Comas, nou regidor

El ple d’investidura de Sánchez ha durat mitja hora i també ha servit per donar la benvinguda al nou regidor, Andreu Comas, que assumeix l’acta que Venturós ha deixat vacant.
andreu-comas

X