Insomnia Corporation aterra a Cal Nen per convertir l’edifici en una experiència de terror insòlita a Europa

Sílvia Mosella i Climent Vila, les dues ànimes d'Insomnia Corporation, davant l'Hotel Insomnia, també al Berguedà. DIVINA LÓPEZ

Insomnia Corporation en prepara una de grossa (una altra) al Berguedà. Han convertit l’Hostal Cal Nen, a la drecera cap a la Font Negra, en el seu centre d’operacions i, al llarg del pròxim any, volen transformar-lo en un hotel temàtic del terror únic a Europa i amb vocació per ser una experiència inèdita al món. El canvi d’etapa de l’espai ja es pot veure a primer cop d’ull passejant per davant: ha passat a ser Insomnia Hotel i ho confirmen els rètols als porticons i a la porta d’entrada.
insomnia-hotel-1
Per dins l’espai també comença a fer una metamorfosis important. Climent Vila i Sílvia Mosella, les dues ànimes d’Insomnia, fa mesos que treballen en l’adaptació de la planta baixa de Cal Nen, on el darrer cap de setmana de juliol (31-1) hi obriran un restaurant temàtic. “Hi podràs venir a sopar sense viure cap experiència de terror. El que sí que intentarem és que el que servim tingui un toc especial, perquè no és un lloc qualsevol”, expliquen. El restaurant com a tal no s’inaugurarà fins al darrer cap de setmana de mes, però ja s’hi pot anar de copes cada tarda, a partir de les 15 h.
L’espai del restaurant tindrà dos ambients: un pensat per a grups i l’altre per a parelles o sopars més reduïts. A més també habilitaran la terrassa, a tocar de la carretera, sobretot pensant en aquestes primeres setmanes d’obertura, abans que arribi el fred.
També a la primera planta hi ha una sala que l’empresa berguedana ha convertit en el seu centre d’operacions. Hi reben els grups que venen a fer alguna de les experiències de terror que tenen en marxa: El Còctel del Doctor (Gironella) i La Casa (Olvan). Els grups venen a l’Hotel Insomnia, els donen la benvinguda i els indiquen on han d’anar per arribar al joc. “El fet que vinguin aquí [a l’Hotel] ens permet fer una experiència més llarga i immersiva”, relaten.
insomnia-hotel-2

La segona fase: sis habitacions temàtiques

L’Hotel Insomnia estarà obert durant tot l’any i, en aquests primers mesos de vida, anirà estrenant equipaments. De cara a Halloween, la companyia berguedana té previst inaugurar la planta més alta de l’edifici, on hi haurà sis habitacions on passar experiències de terror. “No serà un lloc per venir-hi a dormir, sinó a viure l’oci del terror des d’un hotel real”, avancen. Cada habitació serà diferent, tindrà una decoració singular inspirada en els personatges que Insomnia ha creat per a les seves escape rooms. I en cadascuna hi passaran coses diferents.
La idea dels impulsors és crear una experiència integral: un sol edifici on els amants del terror puguin passar el dia, la tarda i, fins i tot, la nit. I el projecte té previst culminar l’any vinent amb l’obertura de l’altra planta de l’espai, la primera, on volen habilitar una nova escape room. Per tant, en un mateix edifici hi haurà restaurant, escape room i hotel. I tot, amb el toc terrorífic que ha portat Insomnia Corporation a ser una de les empreses més ben valorades pel sector de l’oci del terror arreu de l’Estat i, fins i tot, a Europa i al món.