El refinançament del deute posa revolts a la gestió de la Residència Sant Bernabé

La via més ràpida per resoldre la gestió de la Residència Sant Bernabé queda descartada. Si el Ministeri aprova el refinançament del deute proposat pel govern municipal, l’Ajuntament continuarà devent diners a l’Estat fins al 2032, i això el farà estar lligat al Pla d’Ajust que li impedeix comprar accions d’empreses que no pengen del consistori. És a dir, no podrà comprar directament una acció de Sumar, que fins ara era l’opció per gestionar la residència que semblava més encarrilada.
Ara bé, que l’Ajuntament no pugui comprar l’acció directament no vol dir que el govern descarti la via Sumar. És més, continua sent una fórmula que agrada a l’alcalde, Ivan Sánchez, segons ha reconegut ell mateix: “Fins ara, aquests mesos de gestió temporal de Sumar han anat bé i la residència funciona com volíem que funcionés”. I, segons ha afegit, entrar a l’empresa com a accionista encara és possible.
L’opció es pot concretar, però haurà de fer-ho per un altre camí. L’alcalde ha explicat que l’Ajuntament s’ha assessorat amb els serveis de Política Financera de la Generalitat. Segons diu, una possibilitat per ser accionistes de Sumar seria pagant part de les despeses amb els proveïdors de l’empresa durant un temps. La via està en fase d’estudi i només tirarà endavant si té l’aval total dels serveis de la Generalitat.
Amb tot, l’alcalde ha recalcat que encara no està clar que la via Sumar sigui la definitiva per resoldre la gestió de la residència. De fet, a hores d’ara ni tan sols hi ha data per al ple extraordinari en què els grups polítics debatran monogràficament sobre el futur de la residència. D’aquest ple n’haurien de sortir les primeres conclusions sobre com funcionarà el centre en els pròxims anys. Tot i això, ara mateix el ple no és més que un post-it que busca lloc al calendari.

X