L’osonenca Goufone ja ha desplegat 300 quilòmetres de fibra òptica al Berguedà

L’empresa osonenca Goufone continua amb el seu objectiu de cobrir la bretxa digital que pateixen les zones menys poblades de Catalunya. El projecte va néixer fa 11 anys, quan els tres fundadors van voler resoldre els problemes de connexió a internet que patien a Osona mentre estudiaven a la universitat. Des de llavors, l’empresa no ha parat de créixer, ha ampliat horitzons i ha sortit de la comarca. I un dels territoris que s’ha beneficiat d’aquesta expansió és el Berguedà: Goufone ja hi ha desplegat més de 300 quilòmetres de fibra òptica. En total arriba a unes 12.000 llars de Berga, Avià, Capolat, Vilada Borredà, Gironella i Castell de l’Areny.

Moltes de les àrees disseminades on Goufone arriba són en zones en risc de despoblament. El fet que l’operadora osonenca desplegui la seva pròpia xarxa de fibra òptica pot suposar un pas endavant en mantenir vius aquests indrets i cobrir l’escletxa digital que pateixen. A més, tenir la seva pròpia xarxa li permet ser totalment autònoma a l’hora de proveir els seus serveis i de resoldre avaries o incidències. També possibilita oferir serveis especialitzats per a empreses mitjanes i grans i atendre poblacions disseminades, oblidades per les grans companyies. Per tot plegat, Goufone porta desplegats més de 4.000 km de xarxa de fibra òptica pròpia per tota Catalunya, 300 dels quals són al Berguedà.

Marc Mundó, un dels tres fundadors de l’empresa, recalca que “l’objectiu de Goufone és fer arribar Internet d’alta qualitat a cada racó del territori, per això despleguem la nostra pròpia xarxa de fibra òptica tant a poblacions mitjanes i grans, com a les més petites i allunyades dels grans nuclis urbans”. A més, afegeix que Goufone és molt conscient de “les necessitats dels nostres usuaris de primera mà, donant sempre un servei de gran qualitat, ràpid i atenent en català”.  

L’operadora de casa es consolida

Actualment Goufone compta amb 90 treballadors entre les seves oficines de Gurb i les seves botigues desplegades per diferents indrets del territori. L’any 2020 va tancar amb una xifra de facturació de gairebé 10 milions d’euros, que preveu doblar al llarg d’aquest any 2021. L’empresa ha viscut en els últims anys una gran expansió territorial. A més de Berga, enguany té previst finalitzar el desplegament a les ciutats de Girona, Roses, Granollers i Ripoll i a unes 90 altres poblacions mitjanes i petites d’arreu del país. En altres ciutats com a Vic o a Mataró ja ha desplegat per complet la seva pròpia infraestructura de fibra òptica

X