L’Ajuntament de Gironella comprarà un pis de l’avinguda Catalunya per a la borsa social municipal

Gironella ultima els passos per comprar un nou pis per a la borsa d’habitatge social municipal. Ara mateix en té tres, però l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de la Diputació de Barcelona de 50.000 euros per comprar-ne un quart. El pis és a l’avinguda Catalunya i val 54.044 euros, però, tenint en compte que 50.000 venen subvencionats, a l’Ajuntament li surt per poc més de 4.000. Aquest dimarts el Ple aprovarà una modificació de pressupost per, entre altres aspectes, reservar la partida de 54.044 euros a l’adquisició del pis.

Pisos per facilitar l’emancipació dels joves

L’alcalde, David Font, ha explicat a l’Aquí Berguedà que, un cop disposin del quart pis per a ús social, la idea és obrir una convocatòria de lloguer social per a joves. En aquesta convocatòria hi inclouran dos dels quatre pisos de la borsa social que ara mateix hi ha al municipi. “Seran pisos en perfectes condicions, però en un preu per sota de mercat, accessible per a joves que tindrien dificultat per pagar un lloguer més alt”, ha apuntat Font.

L’objectiu del govern municipal és facilitar l’emancipació dels joves i, a la vegada, propiciar que es puguin quedar al poble o bé que hi puguin tornar a viure. La convocatòria tindrà en compte l’edat dels demandants i la seva situació econòmica.

“Si falten pisos socials, hi ha fórmules per comprar-los”

Ara mateix, a l’espera de comprar el quart, Gironella té tres pisos a la borsa social municipal. Dos estan ocupats i un, lliure per a casos d’emergència. Un dels ocupats quedarà vacant en les pròximes setmanes, de manera que hi haurà tres habitatges socials disponibles quan s’hi sumi la nova adquisició de l’Ajuntament.

Segons ha explicat l’alcalde, la idea és que dos dels tres pisos vagi a la borsa per a joves i el tercer quedi lliure per a les situacions d’emergència. David Font ha relatat que ara mateix, a Gironella, no percep la situació crítica que sí que s’han denunciat en altres municipis com Berga. A la capital, l’Ajuntament va admetre a finals de març que tenia els quatre pisos d’emergència plens i, alguns d’ells, sense perspectiva de buidar-se. A més, la presidenta de Càritas, Glòria Simón, assegurava en el mateix moment que es necessitaven cinquanta pisos socials, ateses les necessitats que perceben les entitats del tercer sector cada dia.

L’alcalde de Gironella ha explicat que hi ha subvencions per comprar pisos de lloguer social, que tenen condicions, però que es poden complir sense massa problemes: “Si falten pisos, hi ha fórmules per comprar-los”. En el cas de Gironella, l’Ajuntament s’ha presentat en les dues últimes convocatòries de la Diputació amb aquesta finalitat: en la primera van aconseguir l’ajut, però, mentre estaven concorrent-hi, el pis que volien comprar es va vendre i van haver de renunciar a la subvenció; en la segona convocatòria, l’Ajuntament va trobar un altre pis que reunia les condicions, va concórrer a la convocatòria de nou i en les pròximes setmanes segellarà la compra per, després, destinar-lo a la nova borsa d’habitatge social per a joves.  

X