El govern de Berga estudia que BRG Progrés gestioni la residència si la via Sumar falla

BRG Progrés és una opció per gestionar la Residència Sant Bernabé de Berga. En concret, és la B. La primera continua sent l’empresa pública Sumar, que és qui gestiona el centre de manera temporal des del gener. Ara bé, davant les complicacions de les últimes setmanes, l’Ajuntament ha demanat un estudi que valori si és viable que l’empresa municipal BRG Progrés es faci càrrec de la gestió i quines despeses comportaria tot plegat per a l’Ajuntament.

L’alternativa es va descobrir dijous, al ple de setembre. L’alcalde, Ivan Sánchez, va confirmar que hi continua havent dues opcions sobre la taula i, en el decurs del ple, es va destapar que la segona era BRG. El regidor de Municipalitzacions, Ramon Camps, va assegurar que “BRG és el segon paracaigudes” i va admetre haver demanat un informe davant els problemes que han aparegut en les últimes setmanes.

La compra de l’acció de Sumar, un maldecap

Sumar continua sent la via prioritària. A l’espera d’un ple monogràfic sobre el futur de la residència, el govern continua sense amagar que la via Sumar (és a dir, que l’empresa pública que fins ara ha gestionat la residència de manera temporal, ho continuï fent) és la que més els agrada.

Ara bé, per fer-ho cal comprar una acció de l’empresa i, a priori, mentre l’Ajuntament estigui dins el Pla d’Ajust, no pot comprar accions de mitjans que no siguin propis. La setmana passada es va fer un pas endavant per seguir lligats al Pla d’Ajust durant deu anys més, donant el vistiplau a un refinançament del deute que ara necessita l’aprovació de l’Estat. Tot i això, l’alcalde, Ivan Sánchez, va assegurar que hi ha altres vies per comprar una acció, com ara pagar una part de les despeses de proveïdors que té Sumar.

Sigui com sigui, tot plegat està en fase d’estudi i el govern no amaga que els darrers revolts en l’afer de la residència estan sembrant dubtes. Precisament per això, s’ha obert una segona via, mentre la tercera –l’externalització total– hi continua sent, però de moment ningú se la mira.

X