L’oposició assegura que el govern de Berga ha deixat escapar uns 290.000 euros en subvencions

Continuen les queixes de l’oposició per les subvencions perdudes pel govern de l’Ajuntament de Berga. Aquest dijous, al ple de setembre, Junts per Berga va posar sobre la taula que el govern de la CUP i ERC no ha pogut cobrar íntegrament quatre subvencions que li havien estat adjudicades i que, tot plegat, fa que uns 167.000 euros finalment no arribaran a les arques municipals. A aquests ajuts, el PSC n’hi va afegir cinc més de revocats que enfilen la xifra total a uns 290.000 euros.

El portaveu de Junts per Berga, Ferran Aymerich, va apuntar al ple que el govern ha deixat escapar uns 11.600 euros d’un ajut de 18.000 euros que la Diputació de Barcelona havia concedit a l’Ajuntament per afrontar despeses corrents i fer inversions per superar la pandèmia. Amb aquests 11.600 euros que finalment no arribaran a les arques municipals, Junts per Berga assegura que la CUP i ERC han deixat escapar almenys uns 167.000 euros en subvencions.

Als diners de l’ajuda per combatre les pèrdues de la Covid-19, cal sumar-hi -segons l’oposició- els 60.000 euros que no es van poder ingressar per les obres de modernització del polígon, 90.000 euros que tampoc es van cobrar procedents del Pla d’ocupació i uns 5.000 euros d’una línia per fomentar la inclusió en les activitats esportives.

Minuts després de la intervenció d’Aymerich, el portaveu de l’altre grup de l’oposició, el socialista Abel Garcia, va posar sobre la taula més diners d’ajuts que finalment no arribaran a l’Ajuntament tot i haver estat adjudicats a la ciutat. Garcia va parlar de 50.000 euros per millorar i rehabilitar el pavelló d’esports, que finalment no s’ingressaran perquè no s’ha licitat. També va exposar que el govern no ha pogut ingressar uns 11.500 euros de la subvenció de 50.000 per reformar els patis de l’Escola Sant Joan. A aquests diners, segons Garcia, cal afegir-hi 50.000 euros per renovar el pati de butaques del Teatre Municipal uns 25.000 euros per substituir llums LED dels carrers i uns 20.000 euros per millorar l’edifici dels Jutjats de Berga. Tots aquests diners estaven adjudicats a Berga, però finalment no hi arribaran. Almenys, aquest 2021.

“Segur que hi ha una explicació per a cada cas”

La regidora de Subvencions, Roser Rifà (CUP), no va poder assistir al ple, però va fer la rèplica el d’Urbanisme, Aleix Serra. Va explicar que en diverses ocasions l’Ajuntament ha hagut de prioritzar quines obres fer i quines deixar per més endavant. I va assegurar que “seguir que hi ha una explicació per a cada cas”.

Tot i això, els dos partits de l’oposició van insistir que cal estar més a sobre de les subvencions. Tant Junts per Berga com el PSC van recordar que el govern va apujar l’IBI als ciutadans per poder tenir més ingressos, i ho ha aconseguit: s’ingressaran uns 350.000 euros més anualment. Ara bé, l’oposició critica que, per una altra banda, el govern en deixi escapar 290.000 en ajuts.

X