Potser torna a ser una ràdio, però no serà aquella ràdio

Hi va haver un instant de silenci. L’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, va deixar anar dijous a mig ple que el govern estudia mantenir els estudis del passeig de la Pau com a seu de Ràdio Berga. Vaig haver de demanar a un company si havia entès el mateix que jo. Doncs sí: és una possibilitat i, per les paraules de l’alcalde, una idea que guanya força a mesura que passen els dies.

Fa 10 mesos que es va ordenar el desmantellament dels estudis amb la idea de deixar de pagar el lloguer del local del passeig de la Pau com més aviat millor. Deu mesos després, l’Ajuntament segueix pagant el lloguer d’un local que, per moments, ha semblat que era el causant del deute milionari de l’Ajuntament. Tots els grups han retret en algun moment al govern que continuï pagant el lloguer d’uns estudis on no es fa ràdio. Cap d’ells ni tan sols es va plantejar que els estudis que aleshores hi havia al passeig de la Pau eren l’enveja de moltes emissores municipals. Cap d’ells va apuntar en cap intervenció plenària que potser es podia negociar el preu del local.

La solució va ser buidar-lo a correcuita, després d’anys abandonat, perquè en aquell moment es va entendre que calia forçar que es deixessin de pagar els 1.000 euros de lloguer mensual. 1.000 euros. El pitjor és que l’autor d’aquesta tragicomèdia (més tragèdia que comèdia) encara tenia un gir de guió preparat. Els 1.000 euros s’han continuat pagant, i això ha seguit sent com un gra al cul per a la classe política: com pot ser que seguim pagant 1.000 euros per un local que, ara sí, està absolutament buit? Doncs, mira, al final resultarà que encara sort que no l’hem deixat de pagar, el lloguer.

El govern està estudiant ara que la ràdio s’hi quedi. Bé, que s’hi quedi no, perquè ja no hi és. En tot cas que hi torni. I tampoc. Perquè aquella ràdio, un cop desmuntada, no hi tornarà a ser. En el seu moment, muntar els estudis sobre el Dickens va costar 210.000 euros. No és precisament un muntatge de Lego. I no és el mateix desmuntar que muntar.

L’alcalde, això sí, de moment n’ha donat ben pocs detalls. Confia que a finals de mes hi puguin haver novetats, però molt bona ha de ser la carta que no ensenya per capgirar el desenllaç del que fins ara, i des de fa molts anys, s’està convertint en un autèntic joc dels despropòsits.

X