La CUP té “poques esperances” de portar la biblioteca de Berga al convent de Sant Francesc

La CUP comença a fer-se a la idea que portar la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet al convent de Sant Francesc serà complicat. La regidora de Cultura, Roser Valverde, va admetre aquest dijous al ple de setembre que té “poques esperances” de traslladar l’equipament a Sant Francesc, un dels punts que els cupaires portaven al programa electoral que el 2019 els va fer fregar la majoria absoluta.

Aquest divendres un equip d’arquitectes ha visitat el convent de Sant Francesc per estudiar la viabilitat de portar-hi una biblioteca. El mandat passat la Diputació ja va fer un informe que assegurava que el trasllat era impossible perquè el convent no complia les condicions per acollir una biblioteca. El govern, però, apunta que des d’aleshores s’han fet obres al convent de Sant Francesc, tant dins del recinte com als accessos, i per això vol assegurar-se que la biblioteca al convent continua sent impossible.

Ara bé, encara que l’informe surti favorable, la CUP és conscient que la idea no genera un consens unànime, ni al ple municipal ni al carrer. Preguntada per l’Aquí Berguedà després del ple d’aquest dijous, Valverde va dir que, tot i que en el seu programa la promesa era convertir el convent en una biblioteca, el futur de Sant Francesc ha de ser consensuat i obre la porta a buscar espais alternatius per a la biblioteca, si Sant Francesc no convenç.

Al ple de dijous, Roser Valverde va assegurar que la CUP està “sola” en la idea del trasllat de la biblioteca a Sant Francesc. Ara bé, minuts més tard, en el torn de rèpliques, el regidor socialista, Abel Garcia, va apuntar que no, que no estan sols i que ell sumarà per traslladar l’equipament a tocar del carrer Major.

X