Sumar assumirà l’Atenció Domiciliària de tot el Berguedà per cobrir la manca de personal als pobles petits

L’empresa pública Sumar assumirà tot el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Berguedà. La idea és que Sumar –que des de fa uns mesos gestiona la Residència Sant Bernabé de Berga– faci de paraigües de tot el personal d’atenció domiciliària pública de la comarca. Aquest dilluns el president comarcal, Josep Lara, ho ha explicat al Consell d’Alcaldes amb la idea que, en el pròxim ple del Consell, s’aprovi l’encomana del servei.

Lara ha exposat que “es pretén absorbir totes les treballadores dels municipis sota un mateix paraigües”, de manera que “una treballadora de Vilada també pugui atendre demandes de Borredà”. Amb Sumar aglutinant tot el servei, es vol resoldre la problemàtica d’alguns pobles petits, a qui els és complicat cobrir totes les demandes que hi ha amb el personal que tenen a la seva disposició.

Des de la capital, l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, que també era a la sessió, ha relatat que “a Berga li sortiria rendible gestionar municipalment l’Atenció Domiciliària”, perquè bona part de les treballadores del sector són a la ciutat. Ara bé, amb el servei comarcal, la implicació de Berga aplanarà el camí i resoldrà mancances que puguin aparèixer en pobles més petits.

La secretària del Consell ha explicat a la trobada d’alcaldes que en el pròxim ple l’encomana a Sumar es portarà a aprovació. Després se signarà l’acord amb l’empresa pública i, a partir d’aleshores, cada municipi que s’hi vulgui sumar només ho haurà de sol·licitar.

X