Hi haurà cinc punts a Bagà amb contenidors de recollida selectiva perquè el públic de l’Ultra Pirineu també recicli

Aquests cinc punts són el Casal de la Vila, la Torre de la Portella, el lateral de l'església, el pavelló d'esports i el camp de futbol

FOTO: Aleix Camprubí

El Consell Comarcal del Berguedà habilitarà cinc punts amb contenidors de recollida selectiva a Bagà durant tot el cap de setmana per tal que el públic de l’Ultra Pirineu també recicli. Aquests cinc punts són el Casal de la Vila, la Torre de la Portella, el lateral de l’església, el pavelló d’esports i el camp de futbol.

A més, aquests punts també serviran perquè els veïns dels carrers per on transcorre la cursa puguin llançar els seus residus, ja que tant dissabte, dia 2, com diumenge, 3, no hi haurà recollida porta a porta.

(Només hi haurà afectacions del servei als carrers marcats en lila del següent mapa. A la resta de punts, el porta a porta seguirà el calendari habitual)

3.700 corredors de 50 països

Gràcies a l’Ultra Pirineu, el Berguedà esdevindrà la capital de les curses de muntanya, aquest cap de setmana. La cursa, que aquest any es reinventa, aplegarà els millors corredors de muntanya del món. En total, hi participaran 3.700 corredors de 50 països. A més, enguany, els aficionats tornaran a veure en acció a Kilian Jornet, que no hi era des del 2017.

“Pel Berguedà, la Salomon Ultra Pirineu és més que una cursa”, ha dit el president del Consell Comarcal, Josep Lara. Per la seva banda, Abel Garcia ha reivindicat el Berguedà com “una comarca de referència” dins del món del trail running i ha afegit que “ens interessa posicionar-nos internacionalment gràcies a curses com l’Ultra Pirineu”, ja que “no només es tracta de competicions esportives sinó que també són uns veritables motors de dinamització, deixen diners i generen oportunitats al territori”.

El president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, ha afirmat que es frega el 90% de les pernoctacions a l’Alt Berguedà. “És un excel·lent recurs per a l’hostaleria i el turisme del Berguedà” així com “un aparador de primer nivell per promocionar la comarca”.

Bagà, el centre d’operacions

El 2020 no hi va poder haver Ultra Pirineu. L’organització la va suspendre perquè es feia impossible celebrar-la amb la pandèmia. Aquest any sí que la fan, però l’han reinventat i han dissenyat una edició en què Bagà viurà més arribades i sortides que mai.

L’organització ha fusionat la Trail Pirineu de 56 km i la Sky Pirineu de 36 km per estrenar la Marató Pirineu de 42 km, amb sortida i arribada a Bagà. També hi ha canvis a la Mitja de 20 km, que es trasllada a Bagà i canvia de data: de dissabte a diumenge. La prova gran de l’edició, la Salomon Ultra Pirineu de 100 km, continuarà tenint inici i final a Bagà, i la Nit Pirineu seguirà a La Molina.

“Els organitzadors han redoblat l’aposta per la sostenibilitat i la seguretat. La Salomon Ultra Pirineu és una simbiosi perfecta entre una empresa que organitza esdeveniments i el territori, remem tots en la mateixa direcció i aquesta és l’aposta encertada“, ha explicat el director de la cursa, David Prieto.

Per la seva banda, l’alcalde de Bagà, Joan Oña, ha expressat la seva satisfacció per “poder acollir l’Ultra Pirineu” després d’un any d’impàs. I Pilar Grillé, regidora d’Esports de Bagà, ha destacat que “la prova suposa una logística important i el poble de Bagà es multiplica per quatre durant els dies de la Salomon Ultra Pirineu”.

X