La ronda Moreta amagava una sorpresa sota el quitrà

L'Ajuntament es planteja "seriosament" aprofitar els adoquins del segle passat que hi ha trobat

Les llambordes que hi havia hagut a la ronda Moreta de Berga a mitjans del segle passat han tornat a prendre el sol, després de dècades amagades sota el quitrà. L’Ajuntament no s’ho esperava: “Ha estat tota una sorpresa”. Ho ha confessat a l’Aquí Berguedà el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, que es planteja “seriosament” aprofitar els adoquins, sigui per a la ronda Moreta o per a algun altre punt de la ciutat.

La gent recorda les llambordes de la ronda Queralt, entre el Teatre Municipal i la cruïlla amb la plaça de les Fonts, perquè fins a finals del segle passat no van ser enquitranades. En canvi, el paviment de pedra que ara s’ha trobat a la ronda Moreta ha estat tota una troballa, no tant pel fet que hi sigui, sinó pel bon l’estat en què es troba.

Ara el dilema del govern municipal és decidir què en farà. Aleix Serra assegura que, ara mateix, no fer-ne res i tornar-lo a tapar “no es contempla”. Les alternatives que hi ha sobre la taula són dues: aprofitar l’empedrat per altres punts de la ciutat o adaptar l’obra actual i encaixar-hi les llambordes. “Ho estudiarem tot”, diu el regidor, tot i que és conscient que cal prendre una decisió ràpida. “No ens podem encantar perquè els tempos de l’obra són molt ajustats i, si ens endarrerim massa, hi poden haver problemes”, conclou.

X