Estudien construir un càmping de luxe a la Nou de Berguedà

Els promotors diuen que no tenen res a veure amb els que fa anys ja n’hi volien fer un. Ho van explicar al poble el 10 de setembre

Pla general de la Nou de Berguedà. AMICS DEL MUSEU GEOLÒGIC DEL SEMINARI DE BARCELONA

Revifa la idea de fer un càmping a la Nou de Berguedà. Fa més d’una dècada l’empresa Mont Benet S.L. va iniciar els tràmits per construir un càmping a la zona de l’antic camp de futbol de la Nou. Tot plegat va generar malestar entre els veïns, que fins i tot van constituir una plataforma que recollia informació sobre el projecte i buscava suports per aturar-lo.

El càmping de la Nou va quedar en una idea frustrada, però ara hi ha un projecte totalment nou que tempteja la possibilitat de fer un glàmping (un càmping de luxe) al mateix lloc.

Els promotors de la instal·lació van presentar la idea al poble el 10 de setembre. Ho van fer conscients que el precedent de fa més d’una dècada va generar molt malestar entre el veïnat i volien que, abans d’oposar-s’hi, la gent de la Nou conegués la proposta.

Una idea embrionària

Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, ara mateix els promotors no han fet més que explicar als veïns la idea que tenen. Els queda per fer l’estudi econòmic que els digui quants diners s’hauran de gastar en la inversió i el pla de viabilitat que garanteixi d’on els trauran.

Això sí, tenen clar com seria el seu càmping i, per això, en van voler fer cinc cèntims als veïns. Pretenen fer un càmping glamurós, pioner en sistemes ecològics, que sigui capaç de produir electricitat amb plaques solars i que aprofiti les aigües residuals que genera.

A banda, reiteren que el càmping de la dècada passada no té res a veure amb la seva idea. Ara bé, sí que admeten que, a escala urbanística, l’antic projecte va servir perquè s’aprovessin permisos que, a ells, els aplanen el camí.

El precedent polèmic

El 2008 l’empresa Mont Benet S.L. va sol·licitar a través d’una instància que l’Ajuntament que li donés permís per construir un càmping de 16 hectàrees. Pensaven en un càmping amb parc d’aventures. L’Ajuntament d’aleshores va arribar a assegurar que la Generalitat havia donat el vistiplau al projecte, unes declaracions que van posar en alerta bona part del municipi.

Diversos veïns del poble es van organitzar per oposar-s’hi. Van crear un lloc web on penjaven tota la documentació sobre el projecte a la qual accedien i insistien que no volien cap càmping al poble perquè n’alteraria l’ambient de tranquil·litat. De fet, parlaven directament de “canvi dràstic en la vida d’un poble de 150 habitants”. La mateixa plataforma estimava que amb el càmping la població es podria arribar a doblar en moments de màxima ocupació.

El moviment també alertava que la carretera d’accés a la Nou no està preparada per un càmping d’aquelles dimensions. Al·legaven que podia arribar a ser “perillós” entrar i sortir del poble i alertaven que “si en alguns indrets amb prou penes hi passen dos cotxes, què passarà amb les caravanes i autocaravanes?”. Al final, aquella idea va quedar en un calaix que no s’ha obert mai més. Fins ara.

X