Xavi Tomasa s’alia amb les atletes més ràpides del món i fa marca personal a la Mitja de Barcelona

. L'atleta de Berga ha fet la seva millor marca personal en una mitja marató: 1 hora, 7 minuts i 25 segons

Nova fita de Xavi Tomasa. L’atleta de Berga ha fet la seva millor marca personal en una mitja marató: 1 hora, 7 minuts i 25 segons. Ha estat a la Mitja de Barcelona, on les coses li han sortit tal com tenia escrites al guió.

Tomasa es va enganxar al grup de les set primeres atletes femenines per intentar seguir-los el ritme. I ho va aconseguir: durant tot el recorregut va anar a uns 3 minuts i 10 segons per quilòmetre. Això el va portar a travessar la línia d’arribada en 22è lloc a la general i com el quart espanyol. De fet, la guanyadora de la prova, la keniana Sandrafelis Tuei, va completar la prova només 14 segons abans que el berguedà.

El campió de la Mitja Marató va ser l’etíop Haftu Teklu, l’únic participant que va ser capaç de baixar de l’hora (59 minuts i 39 segons). Teklu va fer el rècord de la prova i es va imposar a Stephen Kissa, d’Uganda, amb 40 segons de marge, al també etíop Chala Regasa per poc menys d’un minut.

En l’apartat femení, Tuei va aconseguir un marge de 19 segons respecte a la també keniana Brillian Kipkoech, que va travessar la meta sis segons més tard que Tomasa. L’etíop Asnakech Awoke va ser tercera, a 17 segons de Kipkoech i a 35 de Tuei.

X