Berga recupera la fira d’antiguitats de Tots Sants: serà a la Berruga i al carrer Buxadé

La mostra s'inspira en la subhasta de productes de segona mà que ja hi havia hagut a la pujada cap al Castell de Sant Ferran

Berga crea una nova fira. L’Ajuntament l’ha batejat com la fira de ‘L’encant de les Ànimes’ i s’inspira en la subhasta de productes de segona mà que antigament hi havia hagut a la pujada del Castell de Sant Ferran, en dates que rondaven el dia de Tots Sants. Serà una fira d’antiguitats que donarà vida al carrer Buxadé i a la Berruga, a tocar de la plaça de Sant Pere. A més servirà per obrir alguns dels locals de la zona, que habitualment estan tancats.

La nova mostra serà dissabte 30 d’octubre, de 5 de la tarda a 12 de la nit, i és la gran novetat del programa de la ‘Trilogia de la mort’ d’aquest any. És la primera edició de la iniciativa després de la pandèmia: la de l’any passat es va haver de suspendre a última hora perquè el Govern va decretar noves restriccions que l’impossibilitaven.

L’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, ha explicat en roda de premsa que “la fira ve per quedar-se” i que “aquest any serà en un format més modest, però la intenció és que vagi creixent en les pròximes edicions i que Berga acabi esdevenint la capital del Prepirineu per Tots Sants“.

Un altre dels plats estrella del programa de Tots Sants a Berga seran les visites guiades de Roger Cortina pel barri vell. Durant el recorregut s’explicaran llegendes centrades als carrers de la ciutat i la iniciativa es repetirà tres vegades per poder-la fer en grups més reduïts. La primera sessió serà divendres 29, a les 20 h; la segona, dissabte a les 19 h; i la tercera, el mateix dissabte, a les 22 h.

El mateix dissabte, 30 d’octubre, hi haurà una tiple sessió de relats de misteri i imaginació al Museu Comarcal de Berga. Serà a càrrec de Toni Gol, que repetirà la sessió de les 20:30 h al cap d’una hora (21:30 h) i al cap de dues (22:30 h). A cada sessió hi pot haver un màxim de 8 persones. Finalment, diumenge, 31 d’octubre, a les 6 de la tarda, Albert Cols farà la ja tradicional visita guiada al cementiri de Berga.

Totes les visites i sessions són gratuïtes, però hi ha places limitades i cal reservar lloc al telèfon 93.821.13.84 o enviant un mail a aj022.ofturisme@ajberga.cat.

X