Els veïns de Casampons pagaran una càmera per acabar amb els robatoris a la zona

N'hi ha hagut cinc en poques setmanes i els veïns estan disposats a pagar la càmera que fa anys que reclamen a l'Ajuntament, per agilitzar la instal·lació

Els veïns de la serra de Casampons pagaran de la seva butxaca la càmera de videovigilància que fa anys que reclamen a l’Ajuntament de Berga. Així ho han acordat en els darrers mesos amb l’equip de govern, amb la idea d’accelerar la instal·lació de la càmera i dissuadir d’una vegada els múltiples intents de robatori que pateixen.

Sense anar més lluny, des del final de l’estiu s’han denunciat cinc robatoris a Casampons. “Ja hi tornem a ser, noi”, lamenta el president de l’Associació de Veïns, Joan Boixader, en declaracions a l’Aquí Berguedà. Amb la pandèmia i les restriccions de mobilitat, els robatoris havien desaparegut: “Abans de la pandèmia, havia arribat a situacions horroroses. Havíem arribat a tenir 8 o 9 robatoris en una setmana. Però fins ara s’havia aturat del tot”.

Amb la nova càmera, que ja ha rebut el vistiplau de l’Ajuntament, els veïns volen dissuadir els lladres. La volen al pont de la caserna de la Guàrdia Civil, ja que és el punt d’entrada i sortida de vehicles del veïnat i perquè és un lloc visible i pot fer que els lladres vegin la càmera i s’ho repensin, abans de cometre el furt. Inicialment l’Ajuntament va proposar una altra ubicació, un tros més avall: a la cruïlla entre l’institut, la caserna de la Guàrdia Civil i el camí cap a Pedret. Als veïns, però, no els convenç i entenen que, ja que paguen la càmera, han de poder triar el lloc on s’instal·la.

Això sí, des de l’associació veïnal, Joan Boixader recalca que la instal·lació serà consensuada amb l’Ajuntament perquè serà qui custodiarà les imatges després. La càmera pagada pels veïns s’inclourà en la xarxa de videovigilància que controla la Policia Local i, de fet, el mateix Boixader ha confirmat que ja tenen tots els permisos que necessitaven i ja s’ha encarregat el nou pressupost a l’empresa que l’ha d’instal·lar.

L’alcalde ha demanat reforç policial a Interior

Preguntat per l’Aquí Berguedà, l’alcalde, Ivan Sánchez, ha confirmat que, arran dels robatoris de les últimes setmanes, ha contactat amb el Departament d’Interior i els ha demanat un reforç policial a la zona. “Nosaltres hi posarem tots els mitjans que puguem, però no n’hi ha prou. Quan els convé, sí que fan controls a la C-16 per enxampar lladres. L’ocasió s’ho val”, ha dit.

Sánchez ha assegurat, això sí, que “ara mateix estem en números habituals, d’abans de la pandèmia”. I ha afegit que “no hi ha hagut un augment de robatoris respecte a un any usual, però està clar que n’hi continuen havent i farem el que calgui per aturar-los del tot”. Si bé, ha matisat que “el punt calent segueix sent el barri vell”.

Casualment, el repunt de robatoris de les últimes setmanes coincideix amb l’assemblea de barri que l’equip de govern ha convocat aquest dimarts al vespre a Casampons. L’alcalde preveu que els principals reclams seran per a les àrees de Governació i Urbanisme, tal com ja ha passat en assemblees d’altres barris, i no defuig que, a Casampons, aquest dimarts, “dels robatoris se’n parlarà extensament”.

X