L’avianès Pep Itó guanya la Titan Desert en categoria Adventure, sense cap mena d’assistència

Ha acabat l'edició del 2021 en 22a posició a la general, però s'ha proclamat campió dels participants que afrontaven la prova sense ajuda

Sis etapes de cinc hores en bicicleta a ple desert. 640 quilòmetres i 7.500 metres de desnivell positiu. Tot, sense cap mena d’assistència: ni mecànic, ni fisioterapeuta. Sol. Estil Juan Palomo. Són les condicions de la categoria Adventure de la Titan Desert i l’avianès Pep Itó n’és el nou campió. Ha estat capaç de guanyar cinc de les sis etapes de l’edició, al Marroc, i s’ha convertit en el ciclista més regular de l’edició d’entre tots els que l’afrontaven sense cap mena d’ajuda.

L’única etapa que se li va escapar va ser la primera. El marroquí Oualid Azdad va superar-lo per només 57 segons. Ara bé, el primer líder de la prova no va poder mantenir el primer lloc ni 24 hores i va haver d’abandonar en el decurs de la segona jornada. Des d’aquest moment, va començar el domini aclaparador d’Itó: va guanyar la segona etapa i va agafar més de mitja hora de marge respecte al segon a la general; a la tercera jornada, la distància va créixer fins als 49 minuts; a la quarta, fins a gairebé 1 hora i 45 minuts; a la cinquena, fins a més de dues hores i mitja; i el darrer dia, fins a dues hores i 42 minuts.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, Itó ha explicat que era la seva segona experiència a la Titan Desert. El 2019 ja hi va participar, però en aquella ocasió ho va fer amb assistència. “Tenia al cap que seria l’última vegada que la faria i tenia ganes de provar de fer-la sense ajuda”, ha dit. L’objectiu era repetir la fita del 2019: quedar entre els 50 primers participants de la general absoluta. I ho ha superat amb escreix: 22è a la general i campió d’entre els que feien la prova sense cap mena d’ajuda.

El resultat, a més, li ha brindat una nova oportunitat: l’han convidat a les Titan Series d’Almeria, al desembre. Ho ha de valorar, però ara mateix està bastant decidit a passar el desembre a casa i a tornar a repetir l’experiència de la Titan Desert l’any vinent.

X