Neix a Cal Rosal un mercat que vol ser punt de trobada dels productors de tot el Berguedà

És aquest diumenge, durant tot el matí, i comptarà amb 14 paradistes amb la idea de repetir-se en cada estació de l'any

Cal Rosal crea el primer mercat exclusiu per a productors del Berguedà. “Fins ara teníem moltes fires amb una petita representació dels productors locals, però no tenim cap lloc que faci de punt de trobada de tots ells”, constata el president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall. Ara -i després de mesos de feina conjunta entre la Unió de Comerciants i Botiguers d’Olvan i Cal Rosal, l’Ajuntament i l’Agència- neix el primer mercat de productors berguedans.

Serà diumenge, 31 d’octubre, a la Porta del Comerç de Cal Rosal, des de les 9.30 fins a les 14 h. Hi participaran 14 productors d’arreu de la comarca. “Hem d’entendre que, en aquesta època, hi ha productors que no tenen producte, perquè es dediquen a fer un producte d’un altre temps”, explica Maria Costa, una de les ments pensants que hi ha darrere el mercat. Per això, la idea de l’organització és convertir el mercat de productors en una iniciativa que es repeteixi cada estació: “La pròxima podria ser a l’hivern, passades les festes, però primer hem de veure com funciona aquesta primera edició”.

L’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, ha assegurat que el mercat de productors contribuirà a potenciar Cal Rosal com “una porta d’entrada a la comarca”. Prat també ha destacat que durant tot el matí de mercat hi haurà activitats paral·leles com ara un concert a l’hora del vermut del grup berguedà Trinxats. A més, i tal com passa cada cap de setmana, les botigues i la restauració de Cal Rosal estaran oberts per complementar l’activitat del mercat.

X