La vacunació contra la grip a l’hospital de Berga, en números de rècord

En els primers dos dies de campanya, ja s’ha vacunat contra la grip el 20% dels professionals de l’hospital; l'any passat es van vacunar el 35% dels professionals al final del procés

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunació contra la grip per als professionals sanitaris, i ho ha fet amb registres que auguren una participació final de rècord. A l’hospital de Berga, on s’allargarà fins al 24 de desembre, en els dos primers dies ja s’ha vacunat el 20% del personal, la qual cosa fa pensar que se superaran les xifres de l’any passat quan la vacunació va arribar al 35% dels professionals del centre en finalitzar la campanya.  

Que els professionals sanitaris es vacunin és important per reduir al màxim que puguin contagiar col·lectius vulnerables per als quals la grip pot suposar un risc per a la seva salut. És per això que la campanya de l’hospital s’obre també a professionals externs al centre perquè que estan en contacte amb els usuaris, com els conductors de transport sanitari o els operaris de neteja.

Gairebé el 75% del Berguedà, vacunat contra la Covid-19

Mentrestant, continua la campanya de vacunació contra la Covid-19. Segons les dades del Departament de Salut, ara mateix hi ha un 74,3% de la població de la comarca vacunada.

Des de fa mesos el ritme de vacunació ha caigut en picat, bàsicament perquè bona part de la població que volia que li administressin les dosis ja ho ha fet. Ara bona part de les dosis que es posen es punxen els dijous i els divendres, segons les dades.

D’altra banda, les dades d’afectació a la comarca continuen força calmades. Entre l’1 i el 7 de novembre es van detectar només 9 casos de coronavirus a tot el Berguedà. La dada creix respecte a la setmana anterior, quan només se n’havien detectat 2, però continua sense tornar a situar el risc de rebrot en nivells alarmants.

X