L’hospital de Berga implanta una pròtesi de genoll feta a mida pionera a Catalunya

La intervenció només s’havia fet prèviament a una trentena de pacients en dos centres de Barcelona

Professionals de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, en el marc de l’activitat privada que desenvolupen al centre, han implantat una pròtesi de genoll feta a mida per a un pacient  amb deformitat òssia prèvia. La tècnica és pionera que a Catalunya i només s’havia fet a una trentena de pacients a l’Hospital Quirón i a l’Hospital Universitari Dexeus, a Barcelona. La pròtesi va ser dissenyada als Estats Units exclusivament per a aquest pacient. 

El fet que sigui una pròtesi a mida fa que la cirurgia sigui més ràpida, menys sagnant, s’adapti a l’anatomia del pacient i millori el resultat funcional. La persona intervinguda a l’hospital de Berga, que va arribar al centre a través d’una mútua privada, ja ha estat donada d’alta i evoluciona satisfactòriament. 

Per tal de poder fer la pròtesi a mida, prèviament es fa un TAC especial, s’envia als Estats Units i en un parell de mesos arriba la pròtesi feta especialment per al pacient. 

X