S’estrena a Filmin el documental “150 i una Grossa”, sobre l’Ametlla de Merola i la passió pel teatre

La plataforma Filmin i FilminCat estrena aquest divendres, 17 de desembre, el documental “150 i una Grossa”, que explica com és tot un any a l’Ametlla de Merola i la passió pel teatre que s’hi viu.

El documental narra amb tocs de comèdia la vida a l’Ametlla de Merola durant tot un any, passant per la Festa Major, els balls de gegants, els cascavells, els assajos de les obres de teatre i, així, fins a arribar al moment més important de l’any: les representacions dels Pastorets, que són uns dels més antics de Catalunya, amb 150 anys d’història, escrits per Francesc d’Assís Picas i guanyadors d’una Creu de Sant Jordi.

La pel·lícula desperta molta simpatia i màgia cap als habitants i les peripècies d’aquesta comunitat tan treballadora i perseverant, que viu en un entorn arquitectònic i culturalment únic, a la vora del riu Llobregat. Segons els promotors, “l’efecte de veure la pel·lícula és unànime: tothom vol anar a visitar-la per veure-ho amb els seus propis ulls!”.

La productora del documental és Un Capricho de Producciones i està organitzant també fer una projecció a la mateixa colònia tèxtil entre gener i febrer, amb convidats especials.

Per dur a terme el documental s’han trigat tres anys, i hi han participat més de 18 persones en l’equip tècnic i 120 persones de l’Ametlla de Merola. També hi han col·laborat econòmicament la Diputació de Barcelona, les Loteries de Catalunya i l’empresa Picas Europa S.A.

L’equip del documental ha obert una pàgina web per donar-se a conèixer i informar a les persones o entitats que vulguin aportar alguna col·laboració econòmica o que vulguin fer un passi a la seva localitat.