Mig miler d’alumnes de Berga passaran per l’exposició sobre l’aigua que hi ha a la plaça de Sant Pere

Agbar amb el suport de l’Ajuntament, ha organitzat visites a l’exposició per conscienciar l’alumnat dels centres educatius del municipi sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua

Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua a Berga, amb el suport de l’Ajuntament de Berga, ha organitzat visites a l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar l’alumnat dels centres educatius del municipi sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua. En total, seran 480 alumnes de primària i secundària que participaran en aquestes visites, que comptaran amb les explicacions d’una ambientòloga de la companyia.

L’exposició, dirigida especialment al públic familiar i escolar, es pot visitar fins al 30 de gener, a la plaça de Sant Pere. Les escoles que ja han visitat l’exposició aquests darrers dies són l’Escola Xarxa, l’Escola Sant Joan, l’Escola la Valldan i l’Escola Vedruna. La setmana vinent serà el torn de l’Institut Serra Noet i l’Escola Sant Joan.

En aquestes visites, el personal d’Agbar els explica com poden contribuir a cuidar l’aigua i el medi ambient, a casa i a l’escola. L’exposició “Operació Aigua” té l’objectiu de sensibilitzar com preservar aquest recurs escàs i com afecten les accions de la ciutadania en el medi ambient. En aquest sentit, es plantegen consells d’estalvi d’aigua i reflexions sobre la disponibilitat escassa d’aquest recurs i també es tracta com s’embruta l’aigua amb els residus que es llencen pel desguàs, quins usos té l’aigua actualment i com es contamina.

A més, la companyia els lliura material explicatiu sobre el cicle de l’aigua a Berga perquè l’alumnat aprengui d’on prové l’aigua que beuen, quines són les instal·lacions, on es guarda l‘aigua potabilitzada, on va a parar l’aigua bruta i com és la xarxa d’aigua, entre altres temes, així com els posa a prova amb un qüestionari.

“Ens dona pautes de com actuar”

Aquest matí, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, i la gerent d’Agbar, Esther Guirado, han visitat l’exposició. El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha explicat que “l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar és una oportunitat per tal que els ciutadans i ciutadanes de Berga coneguem el valor de l’aigua com a recurs i entenguem que el seu consum va molt més enllà de l’aigua que raja per les nostres aixetes. Posa de manifest que les desigualtats en l’àmbit planetari també existeixen en la facilitat amb què accedim a aquest recurs i ens dona pautes de com actuar correctament per avançar en la sostenibilitat”. Des de la regidoria d’Educació es valora particularment la bona acollida que ha tingut entre els centres del municipi i esperen que nois i noies actuïn, a partir d’ara, de manera més conscient pel que fa a l’ús de l’aigua.

Per la seva banda, la gerent d’Agbar, Esther Guirado, ha afirmat que “hem volgut portar l’exposició a Berga com a part del nostre compromís social i mediambiental amb el municipi, per tal d’apropar com podem contribuir a fer un ús sostenible de l’aigua i protegir el medi ambient”. I ha destacat la importància de la conscienciació ambiental en els més joves per tal de sensibilitzar-los sobre l’escassetat de l’aigua i sobre com poden contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible davant l’emergència climàtica i social actual.

Més informació sobre l’exposició a: operacioaigua.cat

X