La xurreria del Vall tira pel dret i torna a obrir

El Samuel, el xurrer, no el convencen els arguments del govern i defensa que els papers que li demanen són els mateixos que va presentar l'última vegada i són vàlids fins al maig

Està fart de trucar i no tenir resposta. No pot esperar. I ha tornat a apujar la persiana. El Samuel, el xurrer del Vall, torna a treballar. Com a mínim fins que el deixin. Poques hores després que l’Aquí Berguedà hagi publicat la seva història, ha decidit tornar a obrir perquè entén que tots els papers que li demana l’Ajuntament de Berga són vàlids fins al maig. Només els ha de signar un enginyer que està de baixa i que no se li troba substitut.

En veure que tornava a fer xurros, l’Aquí Berguedà l’ha tornat a visitar. Mentre atenia clients després de dues setmanes tancat, el Samuel ha explicat que tota la paperassa que presenta trimestralment a l’Ajuntament té validesa fins al maig, que és quan ha de tornar-la a sotmetre a inspecció. Per això, entén que “si l’última vegada l’Ajuntament m’ho va aprovar, ara també ho pot fer”. El problema és que ara l’enginyer que ha de donar-hi el vistiplau no pot treballar i l’Ajuntament fa setmanes que li busca substitut sense èxit.

Preguntada per l’Aquí Berguedà sobre la qüestió, la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat aquest dimecres al migdia que “no estem tranquils perquè sabem que és una persona que vol treballar a Berga, que és habitual i el coneixem, però no podem fer res sense el vistiplau d’un enginyer que pugui valorar tota la documentació de la xurreria”. Però la resposta no ha convençut en absolut al xurrer, que ho veu com una injustícia i que defensa no poder esperar més: “He de menjar i donar menjar a la meva família”.

El Samuel relata que truca cada dia a l’Ajuntament i que no se’n surt. De fet, assegura que està desesperat perquè gairebé mai aconsegueix parlar amb ningú i, fins i tot, apunta que els tècnics que l’han atès per telèfon li han suggerit que vagi a vendre xurros a un altre municipi: “On volen que vagi? A Avià o Casserres? Si porto tota la vida aquí, és aquí on he de vendre per fer diners”.

De moment la xurreria és oberta, tot i que el Samuel espera que en algun moment algú el vagi a veure, sigui algú de l’Ajuntament o bé directament la policia. Però defensa que la situació no li deixa cap altra alternativa.

X