L’hospital de Berga permet, ara, que els pacients fràgils tinguin un acompanyant en tot moment a l’habitació

Fins ara només es permetien visites en casos excepcionals, com ara finals de vida o infants molt petits que estaven ingressats

Nou canvi en el protocol d’accessibilitat a l’hospital de Berga. El centre feia setmanes que estava en una Fase 3 Excepcional, que només permet les visites en casos molt puntuals de finals de vida o d’infants. Ara l’alt nombre de casos de Covid-19 que encara hi ha a la comarca impedeix fer grans canvis, però sí que s’hi ha introduït un matís: els pacients fràgils podran tenir un acompanyant en tot moment a l’habitació. Haurà de ser la mateixa persona i haurà de romandre en tot moment dins de l’habitació. A més, s’haurà de fer cribratges amb PCR periòdicament.

Fonts de l’hospital han explicat a l’Aquí Berguedà que com a pacients fràgils s’entenen, per exemple, gent gran amb un alt grau de dependència. La fragilitat de cada pacient s’analitza amb uns criteris objectius fixats pels propis professionals.

A Urgències i Consultes Externes continuen sense permetre’s acompanyants tret de casos excepcionals. A banda, l’hospital recorda la importància de portar sempre mascareta quirúrgica o FFP2 i de seguir totes les mesures de seguretat: rentat de mans, ús de mascareta, distància i ventilació.