L’Ajuntament de Gironella busca els responsables d’una foguera encesa a tocar de les calderes del Local del Blat

El govern sospita que és obra d'un grup d'adolescents que van fer foc per escalfar-se mentre feien un botellot i alerta que no és la primera vegada en els darrers mesos que troben desperfectes a la via pública fets en nits de caps de setmana

Un grup de persones va encendre el cap de setmana passat una foguera a tocar del Local del Blat. El govern sospita que no eren conscients del perill que suposava fer foc on el van fer perquè era just al costat de la porta de ferro que dona accés a la sala de calderes del local. “Sort que la porta era de ferro i no de fusta, per exemple. Pel que podia haver passat, ens n’hem escapat molt barat”, reconeix el regidor de Seguretat, Santi Felius, a l’Aquí Berguedà.

Ara l’Ajuntament busca els responsables de la foguera, tot i que el govern admet que és difícil si no s’agafen in fraganti. Felius ha explicat que no és la primera vegada que després d’una nit de cap de setmana la vila es desperta amb desperfectes a la via pública. El regidor sospita que la foguera a tocar del Local del Blat la van encendre un grup d’adolescents que hi feien un botellot.

Perseguir l’acció és complex, però l’Ajuntament esgotarà totes les vies per treure’n l’entrellat. De moment ha demanat col·laboració ciutadana per si algú va veure el grup amb la foguera encesa. Recorden que es considera un acte vandàlic que atempta contra la seguretat i el patrimoni i que suposa sancions superiors als 3.000 euros.

De fet, ja han anat més d’una vegada a l’institut per advertir directament als adolescents del poble de les conseqüències que poden tenir aquesta mena d’actes. Fins i tot, en alguna ocasió s’ha esbrinat qui era el responsable d’alguna destrossa i s’ha fet pagar la reparació als pares.

Descoberts policialment de nit

Els agents locals a Gironella tenen el seu horari diürn i, per tant, les nits queden descobertes. Això fa encara més difícil que es puguin enxampar accions vandàliques com la foguera al moment. Ara bé, l’Ajuntament fa mesos que insisteix als Mossos d’Esquadra que reforcin la zona amb patrulles, “i de fet ho fan“, segons el regidor Felius, però caçar el vandalisme al moment és tirar una moneda a l’aire perquè, en els últims mesos, s’han trobat desperfectes en tota mena de punts de la vila.

X