Treuen a la venda una figura de goma del gegant nou de la Patum, idèntica a l’original

És una iniciativa de la Fundació Horitzó, pensada perquè els nens de tot Catalunya tinguin un gegant nou petit per jugar-hi, però també afinada amb tots els detalls perquè sigui una peça de col·leccionista

El gegant nou de la Patum ja té la seva figura oficial. És una reproducció a petita escala, de goma, gairebé idèntica al gegant original, pensada perquè els infants de tot el país hi puguin jugar, però també com una peça de col·leccionista, amb tots els detalls que té el gegant que cada Corpus balla a la plaça de Sant Pere. La figura l’ha fet l’empresa alacantina Rotomolding Silco i la vendrà en exclusivitat la Fundació Horitzó, que és qui va fer l’encàrrec a l’empresa especialitzada.

Des de la Fundació Horitzó, Charo Díez ha explicat en roda de premsa que fa més de tres anys que lluiten per crear la figura del gegant. Han intentat durant anys aconseguir el suport d’empreses i administracions, però finalment s’hi han llançat com a fundació.

Això sí, perquè la venda no suposi un daltabaix econòmic per a Horitzó, s’ha creat un sistema de venda anticipada a través de la pàgina web de la fundació que s’activarà en els pròxims dies. Ermínia Altarriba ha detallat que “a través del web es podrà fer la reserva prèvia de la figura i fer el pagament”. Això permetrà avançar els diners que costa produir la figura. Després cada comprador podrà escollir si recull el gegant a la Botiga de la Manela, la botiga d’Horitzó de la plaça Europa, el Restaurant Cal Travé o bé si li porten a casa (amb les taxes addicionals corresponents).

Un gegant de la ‘marca Patum’

El gegant nou val 40 euros. Charo Díez ha relatat que el preu inclou els diners que la normativa municipal fixa per als elements relacionats amb la Patum: la marca Patum. En la mateixa línia, la directora de la fundació, Eva Sánchez, ha afegit que “entenem la Patum com a marca i com a Patrimoni de la Humanitat, sabem que organitzar-la suposa un cost i un sobreesforç important, i estem encantats que aquest gegant també porti diners a l’Ajuntament perquè creiem que la festa s’ha de poder finançar”.

L’alcalde de la ciutat, Ivan Sánchez, ha celebrat que, d’una banda, els beneficis que es treguin del gegant vagin a parar a una entitat social com la Fundació Horitzó, que dona feina a persones amb discapacitat. I també ha aplaudit que Horitzó es cregui la marca Patum: “Són diners que es podran invertir en la festa i en millorar-la”. I ha insistit que “aquest ha de ser l’any del canvi a la Patum. El que passa a la plaça ha de seguir igual, però tot l’entorn de la festa s’ha de transformar, i d’aquí a uns mesos es presentaran un seguit d’actes que aniran en aquesta línia”. A més, l’alcalde ha conclòs que “la figura del gegant és un deute històric i, ara, per fi, els nens de Catalunya podran tenir el millor gegant de Catalunya a casa”.

Una edició limitada

La d’aquest Corpus serà la primera edició de la figura del gegant nou. És una edició limitada i, per tant, amb un topall. “És una peça única i, si la gent no s’afanya, es quedarà sense la primera edició”, ha assegurat Charo Díez.

La directora d’Horitzó, Eva Sánchez, ha afegit que la fundació treballarà per anar completant les figures de la Patum en els pròxims anys. En aquest sentit, Sánchez ha convidat qualsevol empresa a apadrinar figures i sumar-se en el projecte. També ha obert la porta a les botigues o establiments que hi estiguin interessats, a col·laborar en la iniciativa del gegant i convertir-se en punt de recollida de les figures.

X