Quins són els llocs de feina més sol·licitats per treballar al Berguedà?

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades a la comarca, recollides al web d'ofertes Xaloc, que penja de l'ens provincial

Els administratius són el perfil més buscat per contractar al Berguedà, segons la Diputació de Barcelona. PIXABAY

Més d’un 8% de les ofertes de feina al Berguedà busquen administratius. És el principal lloc de feina que sol·liciten les empreses a la comarca, segons un rànquing elaborat per la Diputació de Barcelona amb les dades recollides al web d’ofertes Xaloc, que penja de l’ens provincial. Altres professions que encapçalen el rànquing són professionals del treball i l’educació social (5,84%), cambrers (5,15%), ajudants de cuina (5,15%), personal de neteja d’oficines, hotels i establiments similars (4,81%), cuiners (4,47%), venedors de botigues i magatzems (4,12%), peons d’obres públiques (3,78%), auxiliars d’infermeria hospitalària (3,09%) i treballadors que tenen cura de les persones a domicili (2,75%).

A tota la província, les primeres posicions del rànquing són per a administratius (7,91%), personal de neteja (7,78%) i  peons de transport (4,70%). També destaquen venedors de botigues i magatzems (4,55%), peons de les indústries manufactureres (3,73%), cambrers (3,52%), ajudants de cuina (2,49%), treballadors d’ajuda a domicili (2,38%), monitors (2,14%) i altres professionals del treball i l’educació social (2,05%).

La web de Xaloc, d’on s’han tret les dades, gestiona diàriament més de 1.000 ofertes i va rebre, l’any passat, gairebé 4 milions de visitants únics i va registrar 10,1 milions de pàgines vistes. Actualment, 138 Serveis Locals d’Ocupació utilitzen la Plataforma Telemàtica Xaloc (PTX), que donen cobertura a 246 municipis de la província de Barcelona.

Les insercions augmenten un 18% i la taxa d’inserció ho fa en un 7,5%

Segons la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, “tot i la davallada socioeconòmica motivada per la crisi provocada per la Covid-19, els resultats d’activitat durant aquest període han registrat un augment del 17,8% de les insercions i un 7,5% la taxa d’inserció, respecte a l’any 2020”.

Així mateix, en aquest període s’han atès 100.406 persones demandants d’ocupació, amb una variació interanual del 7,5% i s’ha mantingut el perfil de persones entre 30 i 49 anys com el més nombrós (45,4%). S’han gestionat 18.683 ofertes de feina, i s’ha vist com el nombre d’ofertes en aquest període s’ha incrementat en un 29,1%.

Pel que fa a les empreses, des d’aquests dispositius locals s’han atès 15.345 empreses, amb un increment interanual del 6,9%, i continua sent el majoritari el sector serveis (74,7%), seguit de la indústria (18,2%), construcció (6,0%) i agricultura (1,2%). Les empreses de menys de 50 treballadors són les que tenen més relació amb aquests dispositius locals (83,2%).

X