La Patum Infantil elimina els cicles de dos anys: totes les comparses canviaran d’integrants cada Corpus

Fins ara, cada menor que aconseguia plaça tenia l'opció de ballar un segon any per poder sortir a plaça sense la pressió del primer any. Ara l'organització fixa que totes les comparses passen a ser d'un any per fomentar la participació

La Patum Infantil elimina els cicles de dos anys que tenien les comparses de ball. Fins ara, cada menor que aconseguia plaça tenia l’opció de ballar un segon any per poder sortir a plaça sense la pressió del primer any. A partir d’aquest 2022, però, l’organització elimina aquests cicles de dos anys i totes les comparses passen a ser d’un cicle per fomentar la participació. Així, tots els infants es renovaran cada any.

També per promoure la participació en la festa, la Patum infantil elimina alçades i només fixa límits en les edats. L’única excepció que manté filtres en alçades és la comparsa dels gegants, que requereix nens i nenes que mesurin, com a mínim, 142 cm, ja que si no, els cavallets dels gegants tocarien a terra a l’hora de fer-los ballar.

A banda, els organitzadors han fixat, excepcionalment i només per aquest any, que l’edat màxima per saltar de ple serà els 15 anys i no pas 14, com fins ara. El motiu és compensar d’alguna manera els 2 anys sense haver pogut fer la festa.

Els impulsors de la Patum infantil també han acordat eliminar els privilegis. Així, a partir d’ara s’esvaeix la possibilitat que el fill d’un cuidador entri directe a comparsa sense sorteig previ. Ara tothom haurà d’inscriure’s al sorteig, sigui fill de qui sigui.

Un salt complet a Berga Residencial

Aquest any la Patum infantil ha escollit la nova residència Berga Residencial, a tocar del Vall, com l’escenari del tradicional salt complet davant els avis. Serà, com sempre, dijous de l’última setmana d’assajos: el 9 de juny, a les 6 de la tarda (18 h). En un comunicat, l’organització defensa que “encara que sigui una residència privada, creiem que és important fer arribar la Patum infantil a tota la gent gran possible de Berga”.

En acabar el salt, les comparses s’aniran a guardar a l’Espai Jove de Berga, al carrer Mossèn Espelt, perquè l’endemà hi haurà assajos a les places del centre de la ciutat, de 7 de la tarda a dos quarts de 9 de la nit. En acabar, les comparses tornaran a l’Espai Jove, on s’estaran fins al divendres 17, dia de la Patum Infantil.

El dia 17, a les 9 del matí, les comparses sortiran de l’Espai Jove fent un passacarrers que també estrena recorregut. La primera novetat és el punt d’inici, l’Espai Jove, a diferència del pavelló, que és des d’on s’havia sortit sempre. A banda, es farà un salt complet de totes les comparses, a excepció dels plens, davant l’hospital.

Altres novetats

L’organització de la festa ha introduït altres millores com el redisseny de la pàgina web, l’impuls d’un nou organigrama d’accés a les comparses, l’obligació dels cuidadors de fer la formació de foc cada any i abans de l’inici d’assajos, el nou mínim d’edat per ser cuidador de comparsa de foc (18 anys) i l’ús de l’hotel d’entitats com a espai per al sorteig i les formacions en lloc del Cine Catalunya.

Fes clic AQUÍ per consultar tota la informació sobre la Patum Infantil 2022

X