Xavi Tomasa, nou campió de Catalunya de marató

S'ha emportat la 17a Marató d'Empúries amb un estratosfèric temps de 2 hores, 30 minuts i 15 segons, i repeteix un títol que ja va aconseguir abans de la pandèmia

Catalunya té nou campió de marató… I és berguedà! L’atleta de Berga Xavi Tomasa s’ha emportat la 17a Marató d’Empúries amb un estratosfèric temps de 2 hores, 30 minuts i 15 segons, i repeteix un títol que ja va aconseguir abans de la pandèmia. En l’edició del 2021, Tomasa va ser segon.

Aquesta vegada, però, l’atleta de Berga hi arribava en un estat de forma excepcional, el millor de la seva trajectòria. Una setmana enrere ja havia batut el seu propi rècord en una mitja marató a Barcelona i havia col·locat el seu nom en el rànquing comarcal de la disciplina. Tot plegat feia que a la Marató d’Empúries, el campionat català de la modalitat, Tomasa fos un dels favorits abans de prendre la sortida.

I sobre l’asfalt, es va demostrar. Tomasa va liderar la cursa des dels primers quilòmetres. D’entrada, ho va fer amb el seu company d’equip Miki Solé, que feia la mitja marató. Però a partir del quilòmetre 15, l’atleta de Berga va afrontar la resta de la prova en solitari i, no només va mantenir els minuts de marge respecte als seus perseguidors, sinó que els va incrementar.

Tomasa va travessar la línia d’arribada amb més de 6 minuts i mig de marge respecte a José Luís Cruz (2:36:40) i amb més de 7 respecte a Jorge Juan Mendoza (2:37:27), que van completar el podi.

El berguedà ha dedicat la seva victòria al campionat català de Marató al seu gos, Puma, que havia mort pocs dies abans. En un comunicat a les seves xarxes socials, Tomasa ha admès que “els darrers dies abans de la cursa han estat molt durs, arribant a pensar en no córrer aquest cap de setmana” i ha agraït l’escalf dels seguidors: “Entre tots no m’heu deixat caure”.

https://www.facebook.com/xeif69/posts/10228730636437077