Bagà pacta seguir delegant la recollida de residus al Consell Comarcal 10 anys més

L'alcalde, Joan Oña, matisa al ple que finalment el Consell s'ha avingut a fer una dispensa per una dècada i no pas per 25 anys com es plantejava inicialment

La porta d'una casa de Bagà, amb els bujols del porta a porta a l'espera de ser recollits. MARC CANTURRI / ARXIU

L’Ajuntament de Bagà ha aprovat, finalment, la dispensa de la recollida de residus al Consell Comarcal del Berguedà que l’ens comarcal demanava des de feia més d’un any per seguir assumint la gestió de la recollida. Durant tots aquests mesos, ha relatat l’alcalde en sessió plenària, l’Ajuntament i el Consell han negociat les condicions d’aquesta dispensa i, finalment, s’han posat d’acord.

La dispensa serà per 10 anys i no pas per 25, com plantejava inicialment el Consell. A més, l’ens comarcal s’ha avingut a estudiar diversos canvis en el servei com ara la revisió i repartiment de bujols a aquells veïns que no en tinguin, el trasllat de la illeta d’emergència o la reestructuració del servei per tal que es recullin més fraccions en un mateix dia. “Tots aquests temes van associats a la dispensa i, si el Consell Comarcal no els compleix, impugnaríem aquest acord”, ha matisat l’alcalde, Joan Oña, en l’exposició del punt.

La proposta s’ha aprovat per unanimitat. Això sí, des de l’oposició, Bagà Endavant ha apuntat que ells ja van presentar una moció per forçar aquest acord fa mesos, però aleshores el govern la va tombar. “Li ha costat gairebé un any, però al final han acceptat la moció que els vam presentar en aquest sentit”, ha dit el portaveu del grup, Pep Llamas, interpel·lant l’alcalde Oña.

Llamas ha afegit que el govern “ha copiat amb tots els punts i comes la moció de fa uns mesos” i això -ha dit- l’omple de satisfacció. La moció presentada per Bagà Endavant és gairebé idèntica a la proposta que ara ha aprovat el govern, si bé hi ha un petit canvi que és, precisament, el que l’alcalde celebra haver aconseguit: la dispensa no serà per un període d’entre 15 i 25 anys, com proposava el Consell, sinó que serà per 10.