Berga aprovarà finalment la delegació de la gestió de la recollida de residus al Consell Comarcal

Serà per a 8 anys, més 2 de prorrogables, calcant les condicions que fa unes setmanes ja van servir per convèncer l'Ajuntament de Bagà

La dispensa arriba, finalment, al ple de l’Ajuntament de Berga. El govern té previst aprovar aquest dijous, al ple ordinari de maig, la delegació de la gestió de la recollida de residus al Consell Comarcal del Berguedà durant 8 anys i dos més de prorrogables. Són les mateixes condicions que van convèncer l’Ajuntament de Bagà fa unes setmanes per aprovar la dispensa: 8+2 és la durada del nou contracte que el Consell traurà per adjudicar la recollida i la dispensa de l’Ajuntament de Berga començarà a comptar a partir del dia que entri en vigor el nou contracte.

El regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, ha explicat en l’habitual roda de premsa prèvia al ple que l’aprovació de la dispensa s’ha demorat, bàsicament, per discrepàncies tècniques. Les tècniques especialitzades en medi ambient tant de l’Ajuntament com de la Diputació de Barcelona han donat el vistiplau a l’operació, però des dels serveis de secretaria municipal hi veien inconvenients.

El principal argument que feia que Secretaria no ho veiés clar -ha explicat Escútia- és que entenia que la dispensa era un moviment que havia de coordinar la Diputació i no pas el Consell Comarcal. “S’ha endarrerit tot perquè volíem fer-ho de la manera més polida possible”, ha declarat Escútia. Finalment, l’Ajuntament i el Consell han decidit tirar endavant la dispensa perquè les mateixes tècniques de la Diputació avalaven l’operació i, més enllà de les reticències de secretaria, entenien que el moviment es podia fer.

“No podem estar contents amb el funcionament del porta a porta a Berga”

Per la seva banda, l’alcalde, Ivan Sánchez, ha explicat que l’aprovació de la dispensa és un vot de confiança cap al Consell Comarcal: “És un moviment valent, de confiança, i el fem pel bé de la comarca, perquè som conscients que el model perd sentit sense la capital. Estem contents de les xifres, però no podem estar contents del funcionament que ha tingut el sistema a Berga”.

Per això mateix, l’Ajuntament ha pactat una sèrie de compromisos per part del Consell Comarcal, a canvi d’aprovar la dispensa. Des de Berga s’ha reclamat més mesures de control per reduir la generació de residus i també s’ha demanat que es discrimini d’alguna manera i que hi hagi alguna mena d’avantatge per a les persones que reciclen bé. “És difícil posar un comptador de residus a cada casa, però sí que hi ha sistemes per aproximar-nos-hi”, ha conclòs el regidor Escútia.

X