El PSC suggereix fer un contracte privat per recuperar el pàrquing de sorra de l’hospital de manera més ràpida

La proposta detalla que no cal fer un concurs públic (més llarg i enrevessat) per tornar a tenir una zona d'aparcament lliure propera a l'hospital

Aprovada per unanimitat una moció del PSC que suggereix fer un contracte privat per poder tornar a disposar del pàrquing de sorra de l’hospital de Berga. La proposta detalla que no cal fer un concurs públic (més llarg i enrevessat) per tornar a tenir una zona d’aparcament lliure propera a l’hospital. La moció planteja que la normativa vigent permet incoar un expedient per iniciar el tràmit de “Contracte Privat” atesa la necessitat de tornar a disposar d’un espai així. El regidor del PSC, Abel Garcia, ha demanat al ple el suport a la moció: “No hi guanyo jo. Hi guanya la ciutat i la gent que s’ha de desplaçar a l’hospital i que ha de tenir un espai per aparcar el màxim a prop possible”.

El govern ha matisat que els serveis tècnics de l’Ajuntament no ho veuen possible, si bé els regidors s’han compromès a estudiar-ho a través dels serveis tècnics d’altres administracions. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha assegurat al ple que el govern “comparteix els objectius” de la moció plantejada. Això sí, ha demanat que la retirada del punt on s’apuntava que els nous aparcaments que ha habilitat l’Ajuntament a la carretera de Ribes representen un perill: “Les condicions perquè allà s’hi aparqui, hi són”. Ara bé, Serra ha admès la preocupació per les zones on s’aparca en hores punta i per això veu amb bons ulls la proposta d’agilitzar la recuperació d’un terreny com el pàrquing de sorra.

Des de Junts per Berga, Ferran Aymerich ha dit que “hi havia temor per una possible situació de caos i, per sort, no s’ha acabat donant”. Això sí, Aymerich entén que en hores punta “la gent aparca on pot i a vegades són llocs de poca visibilitat”. Per tot plegat, el seu grup també ha votat a favor de la proposta perquè entenen que “cal trobar-hi una solució, sigui la que sigui”.

X