L’Ajuntament de Berga promet posar remei als problemes d’aigua de Queralt entre aquest any i el 2023

Junts per Berga presenta una moció que demana cercar finançament necessari per arreglar el sistema per fer arribar l'aigua al santuari. Tots els grups, també el govern, hi han votat a favor

L’Ajuntament de Berga s’ha compromès a pressupostar en el decurs d’aquest any o, si no és possible, per al 2023, la finalització del projecte d’arranjament del sistema per fer arribar aigua a Queralt. S’ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Junts per Berga i que detalla que els problemes per disposar d’aigua a Queralt venen des del 2015 i es repeteixen cada vegada que hi ha sequera.

La moció també planteja buscar el finançament necessari per dur a terme l’actuació en organismes com l’ACA, la Diputació de Barcelona o la Generalitat. També demana que es negociï amb els propietaris dels terrenys i amb els ajuntaments implicats en la zona per agilitzar els permisos per instal·lar els equipaments que falten per garantir l’arribada d’aigua tot l’any a Queralt.

En la moció, Junts per Berga detalla que en episodis de sequera “falta aigua per a les cisternes dels lavabos públics, per als dos pisos de l’església, per al servei de bar i restaurant, i per a feligresos, esportistes, visitants, excursionistes, i per a petits jardins”. També detallen que, si es desencalla el conflicte amb Inberga Tur, en un futur els problemes d’aigua afectaran també a l’hostatgeria.

Des del govern, el regidor d’Urbansime, Aleix Serra, s’ha compromès a tenir-ho en compte per al pressupost del 2023 i a considerar-ho una prioritat. A banda, Serra ha assegurat que durant tot aquest any es picaran les portes que detalla la moció (ACA, Generalitat, Diputació…) per explorar si hi ha alguna via de finançament externa per arranjar el sistema.

X