Una vedella berguedana-aranesa, Gran Campiona Jove del Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus

El certamen es va fer diumenge passat a Puigcerdà, després de dos anys de suspensió forçada per la pandèmia

Foto de família del concurs. AJ PUIGCERDÀ

Una vedella de l’explotació Vallnova, d’Olvan, i Espanholet, a la Vall d’Aran, ha estat escollida com la Gran Campiona Jove del Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus. El certamen es va fer diumenge passat a Puigcerdà, després de dos anys de suspensió forçada per la pandèmia. L’última edició havia estat el 2019.

A la part inferior, la vedella berguedana-aranesa, amb el seu amo. AJ PUIGCERDÀ

El concurs va aplegar unes 130 vaques de 30 explotacions de les comarques pirinenques. La ramadera Anna Vidal va ser la jutgessa per primera vegada, amb la col·laboració del també ramader Albert Baqueró. Tots dos són del Pallars Sobirà.

A banda del premi per a la vedella berguedana-aranesa, el toro “Ballarin fill”, de l’explotació Mas Pinós de Vallfogona del Ripollès va ser escollit com a Gran Campió del Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus. Mas Pinós el va comprar de vedell fa uns 5 anys i ara pesa 1.300 quilos. Els responsables diuen que és un animal de fàcil maneig.

La pròxima edició del Concurs Nacional està previst que se celebri l’any vinent, també a la Cerdanya, concretament a la població de Bolvir.

X