Catalunya i Euskadi es reparteixen les victòries d’una Berga-Rasos-Berga històrica

El català Oriol Cardona i la basca Sara Alonso, els més ràpids del campionat d'Espanya per seleccions; Jan Torrella, la sensació local de la jornada: 2n al campionat sub-20

Memorable edició de la Berga-Rasos-Berga. La històrica cursa del Berguedà ha acollit aquest cap de setmana les curses de 26, 13 i 8 quilòmetres, però aquesta vegada s’hi ha sumat el Campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques. Això ha portat encara més corredors a la comarca i un cap de setmana farcit d’activitat al centre de Berga, ja que la cursa de dissabte al matí es va complementar amb uns concerts al Vall que es van allargar fins a la matinada.

Esportivament, les seleccions de Catalunya i Euskadi van dominar la jornada. En la categoria absoluta, els més ràpids van ser el català Oriol Cardona i la basca Sara Alonso. En la classificació per seleccions, Catalunya va guanyar l’apartat masculí, gràcies a la marca de Cardona (2:16:02), a la del segon classificat, Miquel Corbera (2:17:58) i a la del novè, Marc Pinsach (2:28:56). En l’apartat femení, Euskadi es va imposar amb les marques de les dues primeres classificades, Sara Alonso (2:40:51) i Onditz Iturbe (2:43:13). Catalunya va ser segona, gràcies a l’actuació de Núria Gil, Anna Comet i Mònica Vives, tercera, quarta i cinquena, respectivament.

Al campionat sub-23, també repartiment d’honors entre catalans i bascos. Euskadi va guanyar el títol masculí i Catalunya el femení. Els bascos Gontzal Murgoitio i Ibai Larrea, primer i tercer, van donar el títol a la seva selecció; i les catalanes Maria Carner, Laia Montoya i Sara Roca van ampliar el palmarès de Catalunya en l’apartat femení.

Finalment, a la cursa de sub-20, domini català, tant en homes com en dones. En l’apartat masculí, Jan Castillo i el berguedà Jan Torrella van ser els més ràpids, i això va servir en safata el primer lloc a la seva selecció. Per darrere no hi havia Euskadi, sinó el País Valencià i Madrid. En l’apartat femení, victòria incontestable també de Catalunya, amb el primer i el segon lloc per Gabriela Lasalle i Blanca Batlle.

Més enllà de les proves per seleccions, Jordi Roy i Núria Florencio van endur-se la prova de 26 quilòmetres, mentre que Robert Munné i Laia Andreu van adjudicar-se la de 13 km, i Pere Menéndez i Martina Gonfaus, la de 8 km.

A més, un cop més el Club Esquí Berguedà i el JAB van organitzar el Descens Xavi Batriu per homenatjar el membre del CEB que va morir sobtadament l’any 2020. En aquesta prova, de caràcter més popular, els guanyadors van ser Carles Pérez i Anna Ongaro.

X