Gironella impulsa el primer festival de màgia del Berguedà, inspirat en l’èxit d’Una Tona de Màgia

La jornada serà el 22 de maig, començarà a dos quarts d'11 del matí (10.30 h) i s'allargarà fins al vespre. I la idea de l'Ajuntament és que, de cara a futures edicions, el festival duri tot un cap de setmana

Magikae. Així s’ha batejat el Festival de Màgia Vila de Gironella. És el primer festival de mags i magues que s’organitza al Berguedà i s’inspira en un model d’èxit, Una Tona de Màgia, que es fa a Tona i que tot just aquest maig ha viscut la seva sisena edició. De fet, el director del festival osonenc, Jordi Pota, és també l’organitzador del festival que s’estrenarà ara a Gironella. Serà diumenge 22 de maig.

La jornada començarà a dos quarts d’11 del matí (10.30 h) i s’allargarà fins al vespre. Tot plegat arrencarà amb un taller de màgia per a infants a càrrec de la Maga Cristina. “És molt important aquest taller per dos motius: perquè vol dir que s’estarà ensenyant màgia al Berguedà; i perquè el fa una maga i això serveix per explicar als nens que també hi ha dones en el nostre sector”, ha dit en roda de premsa Jordi Pota.

Després hi haurà un espectacle itinerant de Fèlix Brunet que portarà el públic fins a la plaça de la Vila, on la jornada continuarà a les 12 del migdia amb l’espectacle de Pere Rafart, un mag català reconegut mundialment. Havent dinat, a les 16 h, es reprendrà l’activitat amb un nou espectacle itinerant de Fèlix Brunet, que portarà el públic fins a l’exterior del Local del Blat, on a dos quarts de 5 (16.30 h) començarà la següent activitat: l’actuació Cia. Sabanni, tota una eminència també en el sector de la màgia a Catalunya. Finalment, per tancar la jornada, a les 6 al Local del Blat Jordi Pota farà el seu espectacle ‘No hi ha demà!’, que farà parada a Gironella abans de trepitjar els escenaris de diversos llocs del món.

Objectiu: un festival de cap de setmana

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha confessat en roda de premsa que l’Ajuntament ja pensa en l’edició del 2023 i assegura que l’objectiu és que el festival calqui el format d’Una Tona de Màgia i acabi sent una iniciativa que s’allargui tot el cap de setmana. Vall ha reivindicat que sigui la primera vegada que el festival de Tona surti d’Osona per estendre el seu model en altres comarques i ha defensat que “Gironella és un lloc ideal perquè ho faci”.

De fet, el director del festival, Jordi Pota, ha exalçat el paper de Gironella com a municipi dinamitzador de la cultura: “Fa anys que Gironella ens demostra que culturalment és un lloc molt potent i ens fa molta il·lusió poder portar-hi la màgia”. Pota ha assegurat, a més, que volen acabar portant el model d’Una Tona de Màgia a altres punts del país, però consideren que, al Berguedà, Gironella s’ha de consolidar com l’epicentre.

Només dues activitats de pagament i a preus populars

El regidor Vall ha apuntat que, de tot el programa de Magikae, només hi ha dues activitats que siguin de pagament. La primera és el taller de màgia de la Maga Cristina, que valdrà 2 euros i que estarà limitat a vint infants. I la segona és l’espectacle de Jordi Pota, que valdrà 5 euros, en la línia de tots els espectacles que es fan durant tot l’any a l’Espai El Blat en el marc del Culturitza’t.

X