El Museu de la Colònia Vidal homenatjarà Miquel Martí i Pol amb un estiu inspirat en la seva obra

Diversos artistes de la zona crearan obres inspirades en el poemari 'La fàbrica, de Miquel Martí i Pol, i les representaran al Museu de Cal Vidal durant els mesos d'estiu

El director del Museu de la Colònia Vidal, Jordi Vidal -a la dreta-, ha participat en la presentació de l'homenatge a Miquel Martí i Pol, a Granollers. CEDIDA

El Museu de la Colònia Vidal i l’Ajuntament de Puig-reig se sumen a “La fàbrica 50 anys”, el projecte que pretén difondre el llegat universal del poemari ‘La fàbrica‘ de Miquel Martí i Pol, quan fa 50 anys de la seva publicació. El Museu de la Colònia Vidal i l’Ajuntament formen part del grup d’institucions patrimonials i museístiques del món literari o industrial que s’han unit per rendir homenatge a l’autor i a l’obra des dels seus equipaments i municipis.

En concret, des del Museu de la Colònia Vidal s’han convocat artistes de diverses disciplines i se’ls ha proposat la creació d’una obra inspirada en el llibre de “La fàbrica”. El resultat de les creacions es podrà veure durant els mesos de juliol i agost en diversos espais de les instal·lacions del Museu. Durant aquelles dates també s’han programat diversos espectacles performatius creats per, entre altres, Jordi Plana, Jofre Oliveres, Queralt Portell, Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa, Joan Canal, Alba López i Joan Frank Charansonnet. A banda, el Museu acollirà l’exposició itinerant de “La fàbrica 50 anys” durant els mesos d’estiu.

El grup d’administracions, entitats i museus implicats en l’homenatge està coordinat per la Fundació Miquel Martí i Pol, que ha creat la pàgina web dedicada a l’efemèride. Està previst que durant el transcurs de la commemoració s’hi sumin altres entitats i museus. Però de moment, el programa ja es pot consultar AQUÍ.

La fàbrica

“La fàbrica” és una obra del Realisme Social, de conscienciació obrera, i testimoni de la vida i el treball en les fàbriques tèxtils catalanes durant el franquisme. El projecte vol propiciar el descobriment de la poesia martipoliana, la història industrial catalana i tot plegat a través de diverses expressions artístiques. Amb aquesta pretesa, doncs, diverses entitats ―coordinades per la Fundació Miquel Martí i Pol―, s’han aplegat per oferir un programa d’actes, exposicions i activitats educatives conjuntes que es desenvoluparan entre 2022 i 2023.

X