Neix la Milla del Berguedà, la primera cursa comarcal en què persones amb discapacitat i sense corren plegades

Serà diumenge de la setmana que ve, 22 de maig, en un circuit urbà per dins de Gironella i els beneficis seran per a la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

Últims dies per inscriure’s a la Milla del Berguedà. Serà a Gironella el diumenge de la setmana vinent, 22 de maig, i és la primera cursa inclusiva del Berguedà en què persones amb discapacitat correran barrejades i sense distincions amb persones que no tenen cap mena de hàndicap. La idea ja és una cita marcada al calendari de Barcelona, on des de fa 10 anys s’organitza la Milla de Sarrià, però ara la idea s’ha exportat també al Berguedà de la mà del seu impulsor a Barcelona, Ignasi Prats.

La cursa ha estat impulsada per voluntaris com Prats, en coordinació amb la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i el club d’atletisme JAB Berga. A banda, compta amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Gironella i el Consell Comarcal del Berguedà. Tots aquests agents han fet una crida a participar en la Milla del Berguedà, tant a les persones amb discapacitat com a les que no en tenen de cap mena: “Inclusiva vol dir que la correm tots”, ha matisat la presidenta de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics, Cecília Camprubí, en roda de premsa.

1.609 metres pels carrers de Gironella

La Milla del Berguedà és precisament això, una milla, és a dir una cursa amb un recorregut de 1.609 metres. El circuit consisteix en dues voltes entre el carrer Balmes i l’avinguda de Catalunya.

Els participants de categoria ‘xics’ faran un esprint d’uns 150 metres, mentre que els prebenjamins i els benjamins només faran mitja milla, és a dir una volta al circuit. La resta de participants faran tota la milla i, per tant, les dues voltes al carrer Balmes i l’avinguda Catalunya.

El corredor solidari i el dorsal zero

La data límit per inscriure’s a la prova és el 18 de maig, dimecres que ve. Per apuntar-s’hi, cal fer el tràmit a través d’internet o bé presencialment a la botiga Serra Esports de Gironella (avinguda de Catalunya, 28).

L’organització ha incidit en el fet que tothom té lloc a la cursa… Fins i tot els que no la corren. En aquest sentit, Ignasi Prats ha apuntat que hi ha l’opció del dorsal zero per a aquelles persones que no poden córrer la milla pel motiu que sigui, però sí que volen posar el seu gra de sorra a la iniciativa. La fórmula és senzilla: paguen la inscripció com a dorsal zero, fent palès que no participaran en la prova, però pagant el cost de la inscripció per tal d’ajudar a la Fundació Pro Disminuïts, que rebrà els beneficis de la iniciativa per seguir treballant per millorar la vida de les persones amb algun tipus de discapacitat.

Prats també ha reivindicat la figura del corredor solidari, que és aquella persona que fa la cursa i acompanya un participant que no la pot fer sol. Segons ha dit, gràcies a aquests participants, la jornada propiciarà “imatges que ens posaran la pell de gallina a tots”.

Consulta tota la informació sobre la Milla del Berguedà, AQUÍ

X