Bagà inicia la restauració del Pont de la Vila per evitar-ne el deteriorament

L'Ajuntament de Bagà té pendent intervenir en una de les voltes (en l'altra ja ho ha fet) i confia que en un futur pròxim es pugui executar una tercera intervenció per endreçar l'entorn

L’Ajuntament de Bagà i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de Barcelona han iniciat, en els darrers mesos, la restauració del Pont de la Vila de Bagà. Ara s’ha finalitzat una de les primeres fases d’actuació i està previst que a finals d’any es dugui a terme la segona part per continuar amb les tasques de manteniment i conservació d’un element arquitectònic icònic del municipi.

L’objectiu de la intervenció ha estat assegurar l’estructura del pont i evitar-ne la degradació. Tal com han explicat el regidor d’Urbanisme i Patrimoni Arquitectònic, Marc Camps, el Pont de la Vila “necessitava una intervenció per assegurar-ne el futur”. “El deficient drenatge de les aigües de pluja havia provocat, en els darrers anys, el rentat de les juntes de morter i, a la vegada, el despreniment dels carreus”, ha detallat el regidor. Amb la intervenció en una de les voltes del pont iniciada els darrers mesos s’ha treballat per reforçar l’estructura amb una contra volta de formigó de calç i s’hi ha instal·lat un drenatge intern per evitar aquests despreniments.

Segons el previst, a finals d’aquest any es completarà l’obra fent la mateixa intervenció a la segona volta del pont i, posteriorment, es restituirà el conjunt del paviment.

L’Ajuntament de Bagà confia que en un futur pròxim es pugui executar una tercera intervenció que es considera necessària. En aquest cas, serviria per “endreçar l’entorn d’aquest element patrimonial d’època medieval i poder fer lluir, encara més, un espai tan característic del municipi”, ha assegurat Marc Camps.

L’execució de l’obra ha tingut un cost de 31.116,24 euros i ha estat finançada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de Barcelona. L’obra ha estat dirigida pels serveis tècnics de l’SPAL amb els recursos de personal propi. D’altra banda, l’Ajuntament de Bagà s’ha fet càrrec de la direcció d’arqueologia, que ha tingut un cost de 4.852,10 euros.

X