L’hospital de Berga estrena un aparell portàtil que permetrà fer radiografies més precises i segures

El nou equip substitueix l'anterior, que tenia més de 19 anys, i permetrà reduir les dosis de radiació i fer proves en espais més reduïts com habitacions o quiròfans

Fer radiografies més precises, més segures per a pacients i professionals i en espais reduïts on abans no es podien fer. Aquests són els principals avantatges del nou aparell portàtil de radiologia d’última generació que ha adquirit l’hospital de Berga.

El nou equip substitueix l’anterior, que tenia 19 anys d’antiguitat, i compta amb tecnologia digital directa que permet reduir les dosis de radiació i, d’aquesta manera, augmentar la seguretat de pacients i professionals. A més, els detectors digitals i les innovacions de gamma alta del software que inclou l’equip permeten obtenir una extraordinària qualitat d’imatge i, per tant, diagnòstics més precisos.

L’aparell disposa d’accionament motoritzat que, juntament amb el seu disseny compacte i lleuger, faciliten i acceleren la realització de proves en petites habitacions d’hospitalització, en quiròfans i en altres espais reduïts on abans no era possible fer radiografies.

Per a l’adquisició d’aquest aparell, l’hospital de Berga ha obtingut una subvenció del 40% del Programa de Suport a la Renovació Tecnològica 2021 de la Generalitat.

X