Foment del Treball, la principal patronal d’empresaris de Catalunya, estreny vincles amb el Berguedà

El seu president, Josep Sánchez Llibre, visita les oficines de l'ACEB acompanyat de la presidenta de Fepime, Helena de Felipe, per explicar que Foment ha absorbit Fepime per potenciar el suport a les petites i mitjanes empreses. El moviment, han dit, crearà noves sinergies amb l'ACEB i el Berguedà

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) estreny vincles amb Foment del Treball, la principal patronal d’empresaris de Catalunya. Aquest divendres al matí el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha visitat les oficines de l’ACEB per explicar a la junta directiva de la patronal berguedana que Foment ha absorbit Fepime, la patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya. Sánchez Llibre ho ha fet acompanyat d’Helena de Felipe, presidenta de la patronal de les pimes.

Segons han relatat tots dos, el moviment estreny vincles amb el Berguedà perquè el que pretén és enfortir llaços amb les pimes i donar-los més eines, i aquí -al Berguedà- gairebé el 90% de les empreses que hi ha es consideren pimes en tenir menys de 250 assalariats.

Helena de Felipe ha detallat que la unió amb Foment també implicarà la creació d’un consell territorial de pimes que inclourà actors com l’ACEB i que pretén “millorar la competitivitat de les empreses per zones”. En la mateixa línia, Sánchez Llibre ha afegit que la fusió ha de permetre “que l’ACEB pugui representar encara amb més força tot el col·lectiu de pimes al Berguedà i que es consolidi com la patronal més representativa de la zona”.

“El Berguedà juga a Segona Divisió i vol jugar la Champions League”

El president de Foment també ha tirat de paral·lelismes amb el futbol, després de detectar, per boca del president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, les principals problemàtiques que preocupen el Berguedà. “Ara mateix el Berguedà juga a Segona Divisió i no és que vulgui jugar a Primera, és que vol jugar la Champions League”, ha dit. Per fer-ho, considera bàsic que les empreses que hi ha tinguin cada vegada més eines per ser competitives, i la fusió amb Fepime va en aquesta línia.

Per la seva banda, Serarols ha detallat que el principal maldecap en aquests moments a la comarca és la manca de sòl industrial i, per això, consideren clau que es desencalli el projecte del polígon d’Olvan i que s’hi comencin a establir empreses. El president de l’ACEB també ha insistit que “la comarca ha de ser tractada com una comarca de primera” i això entén que passa per “una inversió prioritària per complementar polítiques d’equilibri territorial”.

En aquest aspecte, Sánchez Llibre ha coincidit amb Serarols que és important fer pressió perquè hi hagi sòl industrial disponible d’una vegada: “La reindustrialització és vital perquè la comarca sigui més competitiva. I per això calen indústries, calen noves empreses que es puguin instal·lar aquí i cal que les que ja hi ha puguin créixer”. Tot plegat ho ha dit després de constatar que l’ACEB ja té una llista d’empreses que volen créixer o instal·lar-se al Berguedà, però no poden perquè no tenen espai per fer-ho.

X