Avià rebrà diumenge les penyes del RCD Espanyol de tot el país

S'espera que unes 600 persones vingudes d'arreu de Catalunya visitin Avià per viure el 30è Aplec de penyes periques

Avià acollirà diumenge, 29 de maig, el 30è Aplec de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona. S’ha batejat com l’Aplec de la Natura i l’organitza la Penya Pericos del Berguedà amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Avià. 

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, afirma que “el poble està molt content de rebre els penyistes de l’Espanyol i esperem que aquest Aplec de la natura satisfaci a tothom”. Per la seva banda, el president de la Penya Pericos del Berguedà, Josep Badia, espera que la jornada sigui “un dia de festa per a tots els pericos d’Avià, del Berguedà i de Catalunya. Esperem poder passar un bon dia tots junts i que marxin amb un bon record del poble que els serveixi per tornar-nos a visitar”.

El primer aplec després de la pandèmia

L’Aplec de Penyes del Berguedà s’havia de fer l’any 2020, però va quedar aturat per la pandèmia. Després de dos anys d’absència es farà per primera vegada a la història al Berguedà. “Estem esperant si la gent té ganes de sortir i venir després de dos anys d’aturada, però esperem aproximadament unes 600 persones d’arreu de Catalunya”, explica Badia. La jornada, a més, comptarà també amb la presència dels membres de la junta directiva de l’Espanyol i diferents exjugadors del club català. 

Els actes de l’Aplec a Avià començaran a les 9.00 h del matí al Parc del Tossal amb la recepció de les penyes i un esmorzar amb entrepà de botifarra. Allà també hi haurà els acordionistes d’Avià per amenitzar el primer dels actes del dia. 

Seguidament, a les 10.30 h tindrà lloc una cercavila pels carrers d’Avià amb totes les penyes. La cercavila la protagonitzarà el grup Correnotes Band i tindrà sortida i arribada a la plaça de l’Ateneu. A les 11.00 h hi haurà el pregó de benvinguda per part de les autoritats a la mateixa plaça de l’Ateneu. 

A les 12.00 h, festa a la plaça de l’Ateneu amb una exhibició de ball country amb els Grangers del Berguedà, una actuació d’havaneres amb Sac i Ganxo i un concert de Patum a càrrec de Correnotes Band.

A la mateixa hora, a les 12.00 h, al camp de futbol municipal Alfons Gonfaus tindrà lloc un partit amistós Memorial Joan Costa Badia entre una selecció de la Federació de Penyes i la UE Avià. 

A més, durant tot el matí, hi haurà també dues exposicions per poder visitar. El corredor avianès Marc Coma exposarà els 5 trofeus del Dakar i Ramon Gangolells ensenyarà una exposició de motos clàssiques. A més, hi haurà també una paradeta d’embotits de Cal Tufaire perquè els visitants puguin comprar productes locals de primera qualitat.

El dinar de germanor tindrà lloc a les 14.30 h al pavelló d’Avià. El dinar de l’Aplec viurà un homenatge als socis que ja no hi són, un lliurament de records i un sorteig d’obsequis cedit pel RCD Espanyol. La cloenda de l’Aplec es farà a les 17.30 h.

El preu per participar en l’Aplec és de 35 euros pels adults i 20 euros pels nens. Per a més informació, podeu contactar amb Josep Badia (626.884.907) o Xavier Salas (639.394.488).

Crida a tothom a participar, pericos i no pericos

Josep Badia apunta que si la gent d’Avià es vol sumar a la festa, també ho poden fer encara que no formin part de la Federació de Penyes. “Estem oberts a la gent d’Avià que vulgui venir a gaudir de la jornada. Hi ha gent que no és de l’Espanyol i ens ve a ajudar, molts voluntaris que no són pericos, però sí avianesos ens ajuden i col·laboren amb nosaltres, ja que organitzar una jornada així porta molta feina”, explica. 

L’Ajuntament d’Avià col·labora amb l’Aplec amb la cessió dels diferents espais municipals i del pavelló, on instal·larà una gran carpa perquè els assistents puguin gaudir al màxim de la seva estada.

https://twitter.com/RCDEspanyol/status/1526878561809879041
X