L’alcalde de Borredà reclama la fibra òptica: “No té cap lògica ni justificació no arribar fins aquí”

Jesús Solanellas ha enviat un escrit al Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals. Exigeix que, un cop s'hagi fet arribar la fibra a Vilada, s'acosti també fins a Borredà, seguint la C-26 que uneix Berga i Ripoll

Malestar a l’Ajuntament de Borredà pels darrers missatges del Govern sobre el desplegament de fibra òptica al Berguedà. Tal com ja va explicar l’Aquí Berguedà, la Generalitat té previst fer arribar la seva xarxa de fibra a sis municipis més de la comarca al llarg d’aquest any, però li’n quedaran onze més, entre els quals hi ha Borredà. Aquestes afirmacions han estat la gota que ha fet vessar el got en el si del govern de Borredà, que recorda que hi havia un compromís de la Generalitat per fer arribar la fibra a tota la comarca.

En un comunicat, l’alcalde, Jesús Solanellas, critica que en les previsions de la Generalitat hi ha el desplegament de la fibra en 9 municipis del Berguedà a partir del 2023 i que, entre aquests nou pobles, no hi consta Borredà. En aquesta línia, Solanellas apunta que ara mateix Borredà està en la mateixa situació que Vilada: la fibra que hi arriba és per radioenllaç, no per cable. La diferència és que Vilada tindrà fibra per cable aquest any, però a Borredà no està previst, de moment.

“Borredà ha de ser inclòs en el desplegament de la fibra òptica, actualment en
curs, seguint la mateixa carretera que porta de Berga a Vilada (la C-26). Estem a escassos 7 km i no té cap lògica ni justificació no arribar fins a final del límit comarcal”, recrimina l’alcalde.

Per tot això, Solanellas ha fet arribar un escrit al Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals de la Generalitat on demana una rectificació per part del Govern i el compliment del compromís que es va adoptar fa mesos d’acostar la fibra òptica a tota la comarca, sense excepcions.

X