La Berga Trail distribuirà una quinzena de contenidors pel recorregut per fomentar la petjada verda

L'organització vol posar facilitats a corredors i públic perquè reciclin els residus que generen durant la cursa. També es donaran bosses compostables a cada corredor perquè puguin reciclar bé l'orgànica

Novetat important per a la Berga Trail 2022. Els Mountain Runners del Berguedà, en col·laboració amb el Consell Comarcal, distribuiran una quinzena de contenidors de totes les fraccions pel recorregut de la cursa amb la idea de posar facilitats perquè corredors i públic reciclin correctament els residus que generen. La presidenta dels Mountain Runners, Judit Franch, i el govern del Consell Comarcal han coincidit que “cal treballar perquè les nostres curses cada vegada generin un impacte menor al nostre paisatge”.

El president comarcal, Josep Lara, ha destacat en roda de premsa que tant els contenidors com les bosses compostables per als corredors van en la línia de l’aposta comarcal pel reciclatge: “Aquest és el camí que hem de marcar”. En la mateixa línia, el conseller d’Esports, Abel Garcia, ha celebrat que amb iniciatives com aquesta “assegurem que la petjada sigui invisible”. Per la seva banda, Judit Franch ha assegurat que “ens ha costat molt aconseguir aquesta petjada verda i ara lluitarem per mantenir-la i consolidar-la”.

Un cap de setmana sencer de curses

La Berga Trail serà el cap de setmana del 4 i 5 de juny i, a més, serà el campionat de Catalunya de Curses d’ultraresistència per muntanya individual i per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). En concret, de totes les proves que es disputaran durant el cap de setmana, l’Ultra Ensija (60 km) decidirà els campions de Catalunya de totes les categories, des de màster fins a juvenil. Hi podrà participar tothom, sense necessitat de passar cap fase prèvia, però només lluitaran pel títol de campió de Catalunya aquells participants que hagin nascut en territori català.

A banda de l’Ultra Ensija, els Mountain Runners organitzen el mateix cap de setmana la Trail Figuerassa, la mitja de la Berga Trail. En aquest cas, la prova passa a tenir un recorregut de 27 km i és el punt intermig entre l’Ultra Ensija i la clàssica Trail Queralt, la prova curta, de 14 km. Tot això serà dissabte, però l’activitat s’allargarà fins diumenge, amb la Berga Trail Kids. Es tracta de les habituals proves infantils al pla de Corbera, a Castellar del Riu, que aquest any seran l’última cita del circuit català d’escoles de trail.

Un clàssic de les curses de muntanya

De moment, la Berga Trail compta amb uns 300 inscrits, però hi ha temps per inscriure’s fins al 2 de juny. Es pot fer a través del web de la cursa. La darrera edició de la prova va fregar els 500 inscrits i l’organització confia que enguany la xifra final també s’acostarà a la darrera.

Per la seva banda, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Berga s’han desfet en elogis cap als Mountain Runners per l’organització d’una nova edició de la Berga Trail, però també per la seva tasca formativa en esports de muntanya. El regidor d’Esports de Berga, Isaac Santiago, ha assegurat que “és un goig tornar a tenir un campionat de Catalunya a la ciutat” i ha agraït a la FEEC la seva implicació per fer-ho possible. A banda, el conseller Garcia ha destacat que “si el Berguedà té referents i escola en el món del trail és gràcies a la tasca que s’està fent des dels Mountain Runners”. El conseller també ha insistit en l’impacte econòmic que genera organitzar curses de muntanya com aquesta.

X