L’Escola de Gironella destinarà els beneficis de la seva 4a cursa solidària a Ginkgo

La jornada solidària serà aquest divendres, 3 de juny, i servirà per recaptar diners per a la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu

Els alumnes de sisè de primària de l’Escola de Gironella organitzen, per quart any, una cursa solidària on participen tots els alumnes del centre amb la finalitat de recaptar diners per una entitat social. Aquesta és la segona edició que s’ha convidat també a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Pere Fontdevila, de manera que s’espera que hi corrin un total de 330 alumnes. La jornada serà el pròxim divendres, 3 de juny. 

En la primera edició, els petits gironellencs van destinar els guanys de la cursa a l’entitat Save the Children, el segon  a UNICEF, fa dos cursos a Creu Roja Berguedà i aquest any a Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà. Aquests darrers anys s’ha apostat per entitats més properes i conegudes pel vincle que s’hi estableix i la implicació de la mateixa entitat. En concret, els beneficis de l’activitat es destinaran a la investigació del càncer infantil concretament a Sant Joan de Déu.

El projecte el desenvolupen directament els alumnes de sisè i són exclusivament ells els encarregats de gestionar i organitzar tota la cursa. Fan les instàncies per demanar permisos, preparen les bosses dels corredors, redacten correus per demanar col·laboradors, pensen i marquen el recorregut i configuren programes, entre altres. 

Divendres a les 9 del matí hi haurà una cursa pels alumnes de 1r i 2n d’ESO i a les 3 de la tarda se’n faran dues més: una pels nens de P3 fins a P5 i una última amb tots els participants de 1r a 5è de primària.

X