Vilada homenatjarà Carme Cirera aquest diumenge

L'organitza el grup cultural 'La Teia'. Cirera va ser-ne cofundadora i integrant durant anys, a banda de ser l'alcaldessa del poble entre el 1995 i 2005

S'ha dedicat un mural a Carme Cirera, on apareix al costat dels gegants del poble. CEDIDA

El Local Cultural de Vilada acollirà un homenatge a la que va ser directora del grup cultural ‘La Teia’ i també alcaldessa del poble, Carme Cirera. De fet, el local fa un any que porta el nom de l’activista, que va morir l’agost del 2020 després d’una vida dedicada al seu poble.

Durant l’homenatge -que s’està preparant des de ‘La Teia’– es projectarà un audiovisual recordant la trajectòria de la Carme Cirera, molt lligada a les activitats culturals i populars de Vilada. En aquest audiovisual hi ha col·laborat diferents viladins i viladines que han aportat les imatges que es projectaran així com els mateixos integrants de ‘La Teia’. També hi haurà una actuació de la cantautora, Laura Luceño, i diferents parlaments d’amics i companys de Cirera.

Les portes del local s’obriran a les 18:30 h i l’acte està previst que comenci a partir de les 19 h. En acabar l’esdeveniment, s’ha preparat un aperitiu per compartir entre els
assistents.

L’acte servirà també per fer l’estrena oficial del canvi de nom del local i del mural exterior, on es pot veure la mateixa Cirera acompanyada dels gegants del poble. És una obra de l’artista berguedà Nil Safont “Slim”.

Una ànima del poble

Carme Cirera Artigas va ser alcaldessa de Vilada durant 10 anys (1995-2005) i regidora a l’Ajuntament fins al febrer de 2020. A més a més, va ser cofundadora i membre activa del grup cultural “La Teia” i la colla gegantera del poble.

Darrere la seva veu han crescut generacions senceres de viladins i viladines que han après a estimar el poble i a sentir-se part dels diferents actes que ella mateixa conduïa. Cal remarcar el seu paper en les cavalcades de reis on era l’encarregada de posar veu a tot l’acte i fer-ho sempre sota l’admiració de la canalla.

X