“Hi havia àvies que ploraven pensant que potser serà l’última Patum que veuen de tan a prop”

La Patum Infantil recupera el tradicional assaig davant una residència de Berga i fa el primer de la història davant Berga Residencial, el nou centre del Vall

La Patum Infantil ja ha fet el seu tradicional assaig general davant una residència de Berga. Va ser aquest dijous a la tarda i, enguany, el centre escollit ha estat Berga Residencial, la flamant nova residència de gent gran del Vall. “És un dia extraordinari. És el primer any que tenim la residència oberta i és la primera Patum que podem fer després de la pandèmia. Els avis i àvies també en tenien ganes i alguns no es pensaven mai poder veure una Patum des de primera fila”, assegura la gerent del centre, Sara Malé.

L’assaig general va ser dijous a la tarda, però les comparses estaven guardades dins el centre des del dia abans. Això va despertar la curiositat dels usuaris i usuàries, segons relata la gerent: “Els ho havíem dit, que hi hauria la Patum a la residència, però molts no s’ho van creure fins que van veure les comparses. En rebre les comparses, alguns van començar a explicar ‘batalletes’ que havien viscut a la Patum”.

La nostàlgia d’alguns que rememoraven vivències de Patum s’ha barrejat amb l’emoció d’altres: “Una usuària s’ha posat a plorar d’emoció perquè probablement aquesta serà l’última Patum que podrà veure des de tan a prop“.

“Ens hem retingut molt i és hora d’esbravar-nos”

Des de l’organització, el president de l’associació de la Patum Infantil, Sergi Montaner, ha reivindicat que la Patum Infantil “sempre ha estat i és molt sensible amb la gent gran”. Per això, ha celebrat que l’assaig a la residència fa que sigui “un dia molt entranyable perquè s’ajunta la Patum dels més petits amb la dels més grans“. Montaner ha recordat que “tots hem patit i hem après moltes coses, però també ens hem retingut molt” i ha afegit que “tenim ganes de poder cridar i passar-ho bé, i aquesta Patum ha de ser una oportunitat per a petits i grans de poder-nos esbravar després de molts anys”.

El president de la Patum Infantil també ha assegurat que “deixar de limitar l’entrada a les comparses en funció de l’alçada ha estat un encert”. Ara l’única limitació que hi ha és per edats i això fa que en una mateixa comparsa pràcticament tots els integrants tinguin la mateixa edat: “Està funcionant molt bé perquè s’ha fet un caliu que feia anys que no es veia“.

L’assaig de la Patum Infantil davant de Berga Residencial, en imatges

X