L’Ajuntament suspèn els concerts de Patum de dissabte

No es poden fer al Cinema Catalunya, perquè el passacarrers passa per allà, i el consistori ja busca una data per reprogramar-los

Concert de Thug Life al Cinema Catalunya de Berga
Concert de Thug Life al Cinema Catalunya de Berga

Aquesta nit no hi haurà concerts. L’Ajuntament de Berga no ha aconseguit trobar cap solució per salvar les actuacions que s’havien de fer a la plaça de Cim d’Estela, i ha decidit cancel·lar tot el programa.

Dijous, els concerts es van mantenir a la plaça de Cal Carreras, però a 80 dB i fins a la 1 de la matinada, com demanava l’ordre judicial. Però, després de les al·legacions de l’ajuntament, la jutgessa es va posar més estricta, i va dir que ni fins a la 1: que els concerts no es podien fer davant de la residència a cap hora. Per això, ahir divendres es van traslladar al Cinema Catalunya. L’Ajuntament està molt content de com van anar, però avui no s’hi podran fer.

Avui el passacarrers passa per la plaça de les Cols, entre el Mercat Municipal i l’entrada del darrere del Cinema Catalunya. I allà s’hi haurien d’instal·lar els equips de so i d’emergències per poder fer els concerts. “És inviable”, ha reconegut la regidora de Patum, Roser Valverde.

“Ens hem hagut d’anar adaptant”

L’alcalde, Ivan Sànchez, va prometre que els concerts es farien: “fins a les 4 o fins a la 1, però es faran”. I avui han sortit els regidors de Patum i de Joventut a admetre que no. Què ha canviat des de dimecres? “La situació judicial ha canviat des de dimecres, i ens hem hagut d’anar adaptant, és el que ens hem trobat i és com ho hem pogut gestionar amb les eines i el temps que hem tingut i amb la gent que som”, ha dit Valverde.

Avui, al cartell, hi havia Pirat’s Sound Sistema, Sense Sal, Gertrudis, Brams i el punxadiscs Toni Malé. El regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha anunciat que l’ajuntament està buscant una data per reprogramar els concerts. “Tots els grups amb qui hem parlat han entès la situació, i s’hi han posat de cara”, ha dit, sense concretar encara quan seran les actuacions.

“Hem viscut uns dies molt durs”

L’ajuntament té la consciència tranquil·la: “hem fet tot el que teníem a les mans per evitar que els concerts fossin una molèstia, vam parlar amb tothom, inclosa la residència i a tothom li va semblar bé”, ha dit la regidora Valverde. Per això, insisteix en la “sorpresa” que va tenir l’ajuntament dimecres quan va rebre la resolució de mesures cautelaríssimes dictades per la jutgessa.

“Crec que parlo per l’equip de govern i també per moltes treballadores de l’ajuntament, que són companyes i amigues, quan dic que hem viscut uns dies molt durs, i que ni tan sols hem tingut encara temps de pair-ho”, ha dit.

X