Cinc berguedans, seleccionats per competir als europeus de trail

Han estat convocats per la Federació Espanyola d'Atletisme per competir als European Athletics Off-Road Runn del primer cap de setmana de juliol, a El Paso (La Palma)

Jan Torrella és un dels seleccionats pels europeus. També hi són Clàudia Sabata, Martina Gonfaus, Lleir Barcons i Alfonso López com a entrenador. ARXIU/CEDIDA

Lleir Barcons, Jan Torrella, Martina Gonfaus, Clàudia Sabata i Alfonso López. Són els cinc berguedans que han estat inclosos en la llista de la selecció espanyola per als European Athletics Off-Road Running Championships, és a dir els europeus de trail running, curses de muntanya i pujades verticals. Els quatre primers noms són atletes convocats en diferents disciplines, mentre que Alfonso López formarà part del cos tècnic de la selecció estatal.

Lleir Barcons i Jan Torrella participaran en la Sub-20 Uphill, és a dir la prova vertical per als menors de 20 anys. Té 5.290 metres i 788 de desnivell positiu. Martina Gonfaus participarà en la Sub-20 Up&Down i en la Sub-20 Uphill. La primera prova és un recorregut de pujades i baixes d’un total de 5.400 metres i 300 de desnivell, mentre que la segona és la vertical on també seran Lleir Barcons i Jan Torrella. I finalment, Clàudia Sabata competirà en la Classic Uphill, una colossal vertical de 8.850 metres de traçat i 997 metres de desnivell.

Els European Athletics Off-Road Running Championships es disputaran entre l’1 i el 3 de juliol a El Paso (La Palma) i ja hi ha 29 països confirmats. Aquesta mateixa setmana els seleccionats berguedans se’n van a Font Romeu a fer els darrers entrenaments abans de viatjar a les Canàries per donar guerra en una de les cites de la temporada en el món del trail.

X