Cinc empreses podran comprar parcel·la al polígon d’Olvan passat l’estiu i s’hi podran instal·lar abans que acabi el 2022

L'INCASÒL i l'Ajuntament d'Olvan anuncien l'esperada reactivació del sector amb una nova inversió de 453.000 euros que permetrà treure al mercat 5 parcel·les en mig any. A més, tots dos agents acorden agilitzar dues fases més per comercialitzar nou parcel·les més al 2023

La delegada del Govern, Rosa Vestit, la presidenta de l'INCASÒL, Mercè Conesa, l'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, i el president comarcal, Josep Lara, presentant la reactivació de Rocarodona. MC

Llum. És el que veu el Berguedà al final del túnel després d’anys de lluita per desencallar la venda de parcel·les al polígon d’Olvan. Aquest dimecres a la tarda l’INCASÒL i l’Ajuntament d’Olvan han anunciat la reactivació del sector amb la comercialització de cinc parcel·les just després de l’estiu. L’INCASÒL ja ha adjudicat les obres a la zona per urbanitzar-la, per 453.000 euros, amb un termini d’execució de mig any. Passat aquest temps, les empreses podran començar a instal·lar les seves naus a Rocarodona.

El consorci promotor del polígon, format per l’INCASÒL i l’Ajuntament amb el suport del Consell Comarcal, també ha acordat agilitzar el desenvolupament de la resta de fases. Ara mateix n’hi ha tres sobre la taula: la 1A, que correspon a aquestes primeres cinc parcel·les comercialitzables abans de finals d’any; la 1B, amb sis parcel·les més; i la 1C, amb tres. Aquestes darreres dues subfases s’haurien de desenvolupar al llarg del 2023 per propiciar l’arribada de 14 empreses a Rocarodona.

La presidenta de l’INCASÒL, Mercè Conesa, ha deixat clar en roda de premsa que la reactivació del polígon d’Olvan és “una acció prioritària” per al Govern i que “s’hi invertirà el que faci falta per fer-la realitat”. A més, Conesa ha apuntat que “ho veiem com un procés continu, que no s’interromprà en cap moment i que ens hauria de permetre poder haver comercialitzat més del 50% de les parcel·les del polígon abans del 2025.

Les parcel·les més grans, les primeres

Rocarodona té capacitat per una seixantena de parcel·les de diferents mides. En aquestes primeres fases s’ha prioritzat llançar al mercat les parcel·les més grans perquè, des del territori, s’ha fet palès que aquesta era la necessitat de les empreses. De fet, la comarca, amb la patronal com a principal espasa, fins i tot ha fet un recull de negocis que podrien estar interessats en desplegar-se a Olvan perquè volen créixer o instal·lar-se al Berguedà però no poden perquè no hi ha sòl industrial disponible. L’eina ha complert amb l’objectiu: demostrar que la demanda té pressa.

Durant la mateixa roda de premsa, l’equip comercialitzador de l’INCASÒL ha detallat que s’ha donat prioritat a les parcel·les grans, però que encara en quedaran per a les pròximes fases. De fet, a la part nord-est dels terrenys hi ha un reguitzell de parcel·les més petites que els mateixos comercialitzadors han deixat clar que s’uniran en menys parcel·les -però més grans- si la demanda demostra que això és el que cal. “Aquestes parcel·les petites es poden trobar en altres punts del territori, són les més grans les que són complicades de trobar i que a Olvan podrem oferir”, ha matisat Conesa.

X